3. lokakuuta 2012

mulberry-uutisia

Voi Mulberry minkä menet tekemään! En tiedä oletteko jo kuulleet uutisia Mulberryn tulevista hinnankorotuksista? (Vaikka onko tämä nyt mikään uutinen sinänsä, kaikki merkithän nostavat nykyään hintojaan tasaisin väliajoin..) 

Siitä, milloin korotus tulee tapahtumaan (ilmeisesti kuitenkin jo tämän vuoden puolella!) ja kuinka paljon hinnat tulevat nousemaan, ei ilmeisesti ole vielä varmuutta, mutta syy tähän on Kiinan tehtaan lopettaminen ja valmistuksen siirtyminen takaisin Englantiin. Kiinan tehtaan lopettaminen nyt sinänsä on positiivinen asia, mutta o-ou, niin monta haavetta kuin mulla onkin vielä toteuttamatta Mulberryn suhteen ja nyt hinnat sitten nousevat!:/ Purse Forumilla huhuttiin, että esim. Bayswaterin hinta nousisi jopa 100£!Oma Lilyni on Made in Turkey  - valitettavasti. Yritin kovasti metsästää Englannissa valmistettua laukkua, mutta kun sellaista ei ostohetkellä ollut Suomessa saatavilla, oli tyytyminen Turkissa valmistettuun. Sinänsähän valmistusmaalla ei ole väliä, laadun pitäisi olla samanlaista kaikissa yksilöissä, mutta varsinkin kun viime aikoina on ollut kovasti puhetta niin Mulberryn kuin muidenkin merkkilaukkujen laadun heikentymisestä, tuntuisi jotenkin turvallisemmalta ostaa laukku, joka on valmistettu Englannissa. Ja kyllähän se Made in China särähtää korvaan aika pahalta, suunnilleen kaikissa pilipali-laukuissahan lukee niin;)
 
Pointtini oli siis todella epämääräinen, hieno juttu että valmistus siirtyy takaisin Englantiin, mutta paska juttu omalta kannalta, että hinnat nousevat. Tiedän, epäloogista;D Mutta joka tapauksessa, mikäli olet haaveillut jostakin Mulberryn laukusta, kannattaa ajoittaa hankinta lähitulevaisuuteen!:)

33 kommenttia:

 1. Mun Alexassa lukee Made in China :DD Ei ollut muualla tehtyjä Alexoja saatavilla:/ Onneksi kerkesin ostaa laukun ennen hinnankorotusta. Vuitton korotti hintojaan maanantaina ja mua harmittaa kun ei ollut vielä mahdollisuutta ostaa sieltä ennen korotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, en nyt siis tarkottanut tota mitenkään pahalla, samalla tavallahan ne ovat Mulberryn laukkuja niin kuin muutkin, mutta on se jotenkin kivempaa, kun laitat laukkuun monta sataa, että se on valmistettu jossain muualla kuin Kiinassa (jossa ne feikitkin tehdään:D). Ja sama juttu, mullakaan ei ollut sillä hetkellä saatavilla kuin made in china tai turkey, niin siihen oli sitten tyytyminen:/

   Mulla taas on haaveissa Alexa (ja monta muutakin juttua), mutta en kyllä halua sitä vielä tämän vuoden puolella ostaa, kun juuri ostin tuon Lilyn, joten harmi vaan, että joudun siitä sitten oikean hetken tullen pulittamaan vieläkin enemmän, mitä se tällä hetkellä maksaa:(

   Poista
 2. Hei, ihana uutinen! Olin jo kuoppaamassa Mulberry-haaveitani juurikin tuon laadun huononemisen vuoksi. Uskon, että tuotannon siirtyminen Englantiin parantaa laatua myös takaisin entiselleen. Viis hinnankorotuksesta, tahdon laatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onhan tuo kyllä toki tosi hyvä asia!:) Jos ostan kalliin laukun, toki haluan että se kestää.. Tosin, luulisi Mulberryn nykyisilläkin hinnoilla jo saavan laatua, joten sinänsä tylsää, että nyt pitäisi sitten maksaa vielä vähän lisää, että voi saada sitä haluamaansa laatua..:/

   Ja tämä uudistus tapahtuu ilmeisestikin juuri siksi, että asiakkaat ovat äänestäneet jaloillaa ja karttaneet Mulberrya valmistuksen siirryttyä Kiinaan.

   Poista
 3. Voi voi, joka paikassa nousee vaan hinnat! :/ Olen haaveillut jostain Mulberryn laukusta, mutta vielä en yhtään omista.

  Ihanaa loppuviikkoa sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa valitettavasti vähän olla:/ Samoin sinne!<3

   Poista
 4. Onko Mulberryn huivit jotka omistat myös valmistettu Kiinassa/Turkissa? :o Tilasin viime viikolla Mulberryn sivuilta villahuivin ja innolla odotan sen saapumista jotta nään missä se on valmistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taarkistin asian, ja villahuivini on tehty Skotlannissa ja Tamara Intiassa:) En tiedä mikä huivien suhteen on yleisin valmistusmaa, mutta luulisin että noita villahuiveja ainakin tehdään aika paljon tuolla Skotlannissa..

   Poista
 5. Eiiih! :( Mullakin Mulberryltä vielä kaikki haluamani laukut hankkimatta :S Ja vielä tosiaan jos korotus on noin suuri :o LV:n korotukset on yleensä sen 10e luokkaa, mutta että Mulberry vetaisisi samalla sen yli 100e... Melko vastahan (tai no parin viime vuoden sisällä) Bayswater nousi jo 50e :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!:/ Niin, ovathan ne nousseet jo monta kertaa ja nyt taas.. Joku juuri muisteli tuossa alempana aikaa, jolloin Bayswater maksoi vain n. 400e, hahah kuulostaa niin hullulta!:D

   Poista
 6. Voi vinde, sekä hyvä että huono juttu! :/ Erittäin huono lompakon kannalta, toisaalta taas hyvä että tuotanto siirtyy takaisin Englantiin ja laatu palaa toivon mukaan ennalleen. Huh, onneksi ehdin varmaankin ostaa Lilyn ennen korotuksia!

  Täytyykin tarkkailla tuota valmistusmaata, toivottavasti löytyisi Made in England.. Turkki kuulostaa kieltämättä aika pahalta :D Vaikka kuten sanoit, eihän sillä niin väliä ole ja Mulberrya se on joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä.. Ehkä laatu tosiaan nyt sitten palaa takaisin ennalleen:) No etköhän sä Lilyn kerkeä ostamaan, tuskin korotus niin nopeasti tulee!:)

   Joo kannattaa tsekata se! Turkki kuulostaa pahalta, mutta mun mielestä China vielä pahemmalta:D

   Poista
 7. Mulberryhan on viime vuosina nostanut hintojaan tosi roimasti moneen otteeseen. Muistan kun vuonna 2007 katselin Lontoon reissulla Bayswateria (en kylläkään muista tarkemmin millä nahalla tms se oli) ja se maksoi vain noin 400 euroa, sehän olisi nykyään puoleen hintaan! Arvaa harmittaako, etten ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:/ Hahah, tuo 400e Baysista kuulostaa kyllä niin hassulta nykyään!:D Eli uskon että harmittaa!:)

   Poista
  2. 400 euroa on ehkä hieman alakanttiin, mutta siis kyllä..Sain 20-vuotissynttärilahjaksi äidiltäni Bayswaterin juurikin vuonna 2007 ja se oli silloin 670 euroa. Eli noussut kyllä hinta roimasti.

   Poista
  3. Okei, mä en joo yhtään osaa noista vuoden 2007 hinnoista sanoa, mutta joka tapauksessa, huimista hinnankorotuksista on puhe:/ Ehkä zubi muistelee sitten punnissa?

   Poista
 8. Luin sydän kylmäten tuota uutista hintojen nostosta, sen verran on vielä toteutumattomia haaveita tuolta liikkeeltä olemassa. Suurimpana on villainen kaulaliina, jonka tosin päätin investoida seuraavasta palkasta. Nyt vaan sormet ristissä, että niitä on olemassa vielä silloin.

  Laukkupuolella haaveissa siintää toinen Bayswater (East West versio) sekä muutama muu ja kyllä se vaan niin taitaa olla, että hankintaa on siirrettävä vaikka hinnat kuinka nousisivat. Toisaalta onnistuin minä säästämään ensimmäiseenkin. En sano, että hintojen nousu on hyvä asia, mutta ehdottomasti haluan ennemmin, että ne valmistetaan Briteissä kuin Kiinassa. Siitä on sitten oltava valmis pulittamaan reippaammin rahaakin.

  VastaaPoista
 9. Apua! pitäisköhän mun aikaistaan mun Mulberry laukun hankintaa? ois kiva tietää koska hinnat nousevat :o luitko mistä tästä hintojen korotuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mietin minäkin täällä, harmi vain että juuri ostin Lilyni, niin ei ihan hetkeen viitsisi toista ostaa:/

   Varsinaisten laukkujen asiantuntijoiden, laukkuleidien blogista (http://bagmiss-laukkufriikki.blogspot.fi/2012/10/mulberryn-hinnat-nousevat.html)bongasin uutisen ja tuolla Purse Forumilla (http://forum.purseblog.com/mulberry/some-mulberry-news-777082.html) tosiaan lisää asiasta!:)

   Poista
  2. Niin no kyseessä olisi minun ensimmäinen oma Mulberryni! (tällä hetkellä käytössä äitin Vintage Mulberryjä) Hyvä kuitenkin että kerkesit ostaa ennen hintojen nousuja Lilyn, joka on varmaankin yksi tulevaisuuden hankinnoistani!

   Itse mietin kyllä tosin tota laatua, mutta tuskin ne nyt niiin paljon huonompia on, että sitä laukkua ei voisi nyt ostaa vaikka siinä lukisin made in china, mutta pitää kuitenkin liikkeessä tarkistaa valmistusmaa ja muutenkin laatu ennen ostoa ;)

   Äitin laukut ovat kyllä kestäneet niiin hyvin ja joutuneet kärsimään vaikka mitä kanssani! (koska en minä tiennyt minkä hintaluokan laukkuja ylästeella käytin)

   Poista
  3. Totta, mutta itse ainakin ostaessani monen sadan laukun, niin vaadin kyllä aika täydellistä laatua;) Miksi panostaa kalliiseen laukkuun joka alkaa hajoilemaan samalla tavalla kuin halvemmat yksilöt.

   Vau, vintage-Mulberryjä, ne ovatkin varmasti hyvin laadukkaita, jos ovat jo vanhempia!:)

   Poista
 10. Iik ja jee! Hintojen nousu on tietty tylsää, mutta laadun (toivottavasti) paraneminen on sitten taas tosi hyvä asia. Tämä kyllä aiheuttaa vähän pohdintaa sen suhteen, että pitäisikö äkkiä ostaa halvalla jokin haavelaukuista, vai vain suosiolla pulittaa myöhemmin extraa laadukkaammasta.. Oli muuten pakko käydä tarkistamassa oman Bayswaterin valmistusmaa, Englanti, jee, tosin ei tuo laukku mikään uusi olekaan, en vain ollut edes aiemmin tajunnut tälläistä asiaa katsoa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, samat fiilikset!:D Uskon laadun paranemiseen, mutta musta on vaan niin hassua, että muka noilla nykyisillä hinnoilla ei jo saisi sitä laatua!:D

   Poista
 11. Monet vaate- ja asustemerkit ovat siirtämässä tuotantoaan, ainakin osittain takaisin Eurooppaan. Laatutaso on tippunut ja tuotanto- sekä kuljetushinnat nousseet Kauko-Idässä niin paljon, ettei tuotantoa kannata aina enää tehdä kaukana.

  Parin viikon takaisilla Premiere Vision-messuilla ainakin monet kangastoimittajat olivat ottaneet tämän tuotantotrendin kännöksen ilolla vastaan ja fiilikset olivat positiivisemmat kuin aikoihin, kaikista talouden uutisista huolimatta. Toivottavasti tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa saamme ostaa laadukkaampaa muotia, monella merkillä kun laatutaso on tippunut huomattavasti, mutta hinnat nousseet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ilmeisesti varsinkin nuo rahtikustannukset ovat nykyään niin suuria, että tuotanto kannattaa tosiaankin siirtää lähemmäksi.. Ja tosiaan, toivottavasti tuosta tuotannon siirtymisestä lähemmäs seuraa laadukkaampaa (ja myös eettisempää) muotia!:)

   Sulla on kyllä aina niin kivoja ja asiantuntevia kommentteja, kiitos niistä!:)

   Poista
 12. Tavallaan hienoa,että tuotanto siirtyy Englantiin. Enpä ole katsonut, mitä omissa laukuissani lukee. Nahkalaukkujen hinnat nousevat koko ajan, ei sille mitään voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Niinkuin tuo hintojen nousukin, niin laukuissa kuin ruuassa ja ihan kaikessa muussakin, niinhän se vaan taitaa nykyään mennä..:/

   Poista
 13. Toivottavasti laatu paranee. =) Voisi harkita Alexaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Vaiks ei mulla kyllä ole vielä ollut ongelmia Lilyni kanssa, mutta se onkin vielä niin tuore hankinta:) Alexa on kanssa mulla ollut jo pitkään haavelistalla..

   Poista
 14. En edes tiennyt että Mulberrylläkin on tehdas Kiinassa - surullista!

  Itselläni on kaksi Mulberryä - Roxanne sekä Alana ja molemmat 4-5 vuotta vanhoja; toinen on tehty Englannissa ja toinen Turkissa. Molemmat ovat paksua Darvin-nahkaa ja kestäneet todella hyvin kulutusta. Tuota samaa laatua toivoisin seuraavillekin hankinnoille, nimittäin ostan mieluiten harvoin ja hyvää laatua.

  Alexassa ja monessa muussa uudemmassa mallissa nahka on jotain "pehmeämpää" ja ohuempaa, voi olla että se on ollut yksi syy huonompaan laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama juttu, ostan mielummin vähemmän, mutta laatua, jolloin todella toivoisin, että tuotteet kestävät kulutusta!:) Joo oon kanssa pistänyt merkille, että toi Alexa ei oo yhtään niin paksua nahkaa, kuin esim. Lilyni, harmi sillä olen haaveillut juuri siitä laukusta:/

   Poista
 15. Noihin laukkuihin sopisi todella hyvin Studio Pollinin saappaat jotkä mä näin huutonetissä! :D ihan saman sävyiset! täydellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oak-värinen nahka on kyllä tosi kaunista!:)

   Poista