3. helmikuuta 2013

lauantain luksusta

Ruokajuttuja ei täällä vähään aikaan olekaan nähty, mutta eilen räpsin teille muutaman kuvan lauantai-illallisestamme. Rakastan vapaita viikonloppuja (joita mulla ei turhan usein ole) ja silloin harvoin kun kummallakaan ei ole mitään velvollisuuksia, on ihanaa tehdä yhdessä jotain kivaa, mitä ei arkena kerkeä. Tänä lauantaina ajattelimme tehdä ruoaksi kunnon pihvit ja mun teki kauheasti mieli uunijuureksia, joten menu oli sillä selvä.

Minä en pihvin paistamisesta tai punaviineistä ymmärrä tuon taivaallista, joten poikaystävälle jäi ne hoidettavaksi, mä keskityin uunijuureksiin, joihin tässä jonkinnäköinen ohje;


Uunijuurekset

- 4-6 punajuurta
- 4-6 porkkanaa
- pala lanttua
- 4-6 valkosipulinkynttä
- suolaa, mustapippuria, 
timjamia, rosmariinia, oliiviöljyä

Kuori ja lohko juurekset. Levitä ne uunipellille ja lohko valkosipulinkynnet joukkoon. Ripottele päälle mausteet ja valele oliiviöljyllä. Sekoita. Paista 200 asteessa n. 30 min jonka jälkeen 175 asteessa n. 20-30 min.

Uunijuurekset on superhelppo ja terveellinen ruoka ihan arkenakin, ja niin hyvää!

Pihveinä meillä oli naudan ulkofileepippuripihvit ja niiden paistoon poikaystävä neuvoi muutaman kikan; ota lihat huoneenlämpöön n. tuntia ennen. Ennen paistamista painele lihan pinnat kuivaksi talouspaperilla. Lämmitä pannu kuumaksi (mieluiten valurauta, jota meillä ei kylläkään ollut). Laita liha kuumalle pannulle ja pienennä tässä vaiheessa hieman lämpöä. Älä liikuttele lihaa vaan anna sen olla paikoillaan kunnes pinta alkaa tihkumaan nestettä (n. 2-3 min). Käännä liha ympäri ja sama homma toiselle puolelle. Mausta. Näin pihvistä tulee medium, mutta jos haluat lihan kypsempänä, laita pihvit vielä hetkeksi uuniin 150 asteeseen.

Lihan ja juuresten lisäksi meillä oli poikaystävän toiveesta vielä valkosipulikuorrutettuja lohkoperunoita (ihan kaupan pakastealtaasta;D). Vaikka itse tykkään hieman kevyemmästä ruokavaliosta, on tällainen kunnon pihvi välillä niin hyvää! Ja kaikkein parasta oli tehdä yhdessä ruokaa, arkena kun se jää yleensä yksin sen harteille, joka sattuu olemaan aiemmin kotona.

8 kommenttia:

  1. Nam, onpas aivan mahtavan näköinen ateria! Nyt alkoikin tehdä mieli kunnon pihviä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä namia!;P Ei muuta kuin pihvin paistoon näin sunnuntain kunniaksi!:D

      Poista
  2. Nam, rakastan uunijuureksia! Lanttu, porkkana ja bataatti ovat suurimpia suosikkejani, mutta voisipa kokeilla tota punajuurtakin. Itse lorautan vielä päälle hunajaa :) Mikään ei kyllä voita oikein kunnon pihviateriaa, voisin melkein elää sillä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama!:) Joo toi punajuuri tuo noihin sellaista kivaa makeutta, sen takia me ei laitettu edes hunajaa tällä kertaa:) Hih, mä en kyllä pihviaterioilla voisi elää, liian tuhtia mun makuun, mutta näin välillä voi herkutella!;D

      Poista
  3. Ah, kunnon pihvi silloin tällöin on ihan must!

    VastaaPoista
  4. Itse tykkään laittaa hunajaa sekaan, vaikka olisi punajuuriakin mukana. :) Näyttää hyvältä, vaikka lihaa en syökkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sopii se hunaja varmasti punajuurienkin kanssa:) Kiitos, hyvää se olikin, nyt nälkäisenä katselen vesi kielellä näitä kuvia:D

      Poista