5. heinäkuuta 2013

loma sisiliassa part 2

Takaisin Sisilian tunnelmiin. Suurin osa päivistä vietettiin tosiaan omalla altaalla löhöillen ja illaksi lähdettiin aina autolla seikkailemaan. Kävimme Taorminan vanhassa kaupungissa ja Catanian keskustassa. Muutama ilta oli pyhitetty shoppailulle niin läheisissä ostoskeskuksissa kuin hieman kauempana sijainneessa outletissakin. Etnalla käytiin kiipeilemässä, mutta huonoilla varusteilla matka jäi surkean lyhyeksi.

P1010056
Taorminan vanha kaupunki kohoaa korkealle vuoren rinteeseen ja tiet ovat jyrkkiä ja kapeita. Taormina oli käymistämme paikoista ehdottomasti kaunein, olisin käynyt siellä mielelläni myös uudelleen, mutta aika ei vain kaikkeen riittänyt. Taorminassa oli turisteja enemmän kuin muualla, minkä huomasi ravintoloiden ja merkkiliikkeiden määrästä. Vanhojen kaupunkien tunnelmassa on aina jotain ainutlaatuista, ja kapeita, pienten putiikkien reunustamia katuja oli kiva kulkea ja pysähtyä välillä syömään ja jäätelölle.


P1010049P1010058


P1010061


Taorminan reissuun yhdistimme biitsipäivän, joka jäikin sitten reissun ainoaksi, suurimpana syynä hyytävän kylmä merivesi. Omaa uima-allasta tuli aika äkkiä ikävä, kun varpaat kohmettuivat jääkalikoiksi yrittäessäsi vain hieman viilentyä auringonoton lomassa.


P1019992

P1019938

P1019921


Catanian keskustassa ei keretty kauheasti pyörimään, mutta sielläkin kauppoja riitti ja kuulimme, että kaupungissa on paljon opiskelijoita, eli yöelämä on aika villiä. Me kuitenkin sanoimme partyille eikiitos ja painuimme tyytyväisinä rauhalliseen majapaikkaamme koisaamaan.

P1010314


12 kommenttia:

 1. Onpa todella ihania matkakuvia. Näyttää todella, että olette päässeet näkemään paljon. Itsekin haaveilen vastaavanlaisesta reissusta, joten Sisiliasta tuli kertomustesi myötä ehdottomasti vahva kohdevaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kerkesimme kyllä mukavasti tehdä kaikkea, kun oli oma auto käytössä.. Kuvia tuli vain otettua ihan liian vähän, vähemmän kuin yleensä.. Ehkä kun meitä oli niin monta liikenteessä niin ei kerennyt jäädä joka kadunkulmaan kuvailemaan:) Ja hei kiva kuulla että tykästyit Sisiliaan, ennen matkaa yritin googletella blogeista juttuja Sisiliasta, mutta ei kauheasti löytynyt, se kai on vähän tuntemattomampi paikka vielä..

   Poista
 2. Eikä! Vähän söpöt uimashortsit sun poikaystävällä, mistä ne on, tahdon omallekin miehelle tuollaiset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih eikö! Ne on ihan H&M:stä.. Poikaystäväni laukku katosi ja tuli perille vasta viidentenä päivänä, joten hän joutui käydä hakemassa uudet shortsit:D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tunnelma välittyy näistä loistavasti! :) Oma lomani just loppui, mutta näitä katsellessa tuli kyllä taas lomafiilis päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla!:) No mutta sua odottaakin kaikki uudet jännät jutut Pariisissa, joten ei ehkä onneksi harmita niin paljon;D Tsemppiä uuteen työhön!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja kaupungin tunnelma välittyy ihanasti! Tulee melkein jo ikävä, kun katsee noita maisemia. Sain vihdoin oman matkapostaukseni Sisiliasta valmiiksi ja sen voi käydä lukemassa täällä http://neitiss.blogspot.fi/2013/07/sisilian-auringon-alla.html

  Linkitin blogisi myös postaukseen, jos jotakuta kiinnostaa hieman toisenlainen matka Sisiliaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ja kiitos linkistä, kävinkin jo kerran katsomassa olisko sulta tullut jo matkapostausta. Musta on aina niin kiva nähdä muidenkin ottamia kuvia samoista paikoista, missä on itse käynyt. Kaikki näkevät asiat niin eri tavalla ja ottavat ihan erilaisia kuvia!:) Ja kiitos vinkkauksesta, toivottavasti näistä meidän postauksista on joillekin Sisiliaan matkaaville hyötyä, itse kun en oikein meinannut löytää mitään muita kun "virallisia" juttuja Sisiliasta..

   Poista
 5. Miten upea onkaan tuo viimeisen kuvan talo! :)

  Merivesi on siitä ikävä, että se on joskus kovin kylmää, mutta ainakin viilentyisi sitten ihan kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, se oli niin kauniisti valaistu että oli pakko napsaista kuva!:) Totta, tällaiselle vilukissalle se uima-allas on siihenkin tarkoitukseen kuitenkin mukavampi!;D

   Poista