17. heinäkuuta 2013

loma sisiliassa part 3

Nyt vihdoin kolmanteen ja viimeiseen Sisilia-postaukseen. Yhtenä päivänä lähdimme ajelemaan autolla kohti Etnaa, joka on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Tiet olivat kiemuraisia, mutteivat yhtään niin pahoja, kuin mitä olin pelännyt. Ajoimme noin 2000 metriin, jonne jätimme auton ja lähdimme kiipeämään ylöspäin. Onneksi emme ottaneet mitään liian kunnianhimoisia tavoitteita, sillä huomasimme pian, että irtonaisen laavakiven ja tuhkan päällä kävely oli todella raskasta. Maa liukui jalkojen alta ja kiipeäminen oli aika hankalaa. Laavakivistä lähtevä tuhka ja pöly sotkivat joka paikan, kengät ja iho olivat aivan harmaina.

etna Kiipeämämme kraaterin päältä oli upeat näkymät alas, tosin pilvet haittasivat jonkin verran näköalaa. Ylhäällä oli melko viileä ja ilmakin oli jo vähän ohentunut. Vaikkemme tosiaankaan kiivenneet huipulle asti, oli sammuneen kraaterin reunalla seisominen siistiä. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on purkautumistilassa lähes koko ajan, eli kyllä siinä oli pieni pelkokin persiissä!:D

P1010337 Sicilia Outlet Villagesta kerroinkin jo shoppailupostauksessa, tässä vielä muutama kuva kyseisestä kylästä.

P1019821
P1019826  
Kämpän ja auton vuokrauksesta tosiaan vielä sen verran, että talon vuokrasimme homeaway.fi sivulta, jossa selailimme pitkään eri vaihtoehtoja. Sivusto oli tosi kätevä ja kaikki hoitui ainakin meidän kohdallamme oikein mainiosti. Otimme itse yhteyttä talon omistajiin ja kämpän vuokraus hoitui todella nopeasti. Meillähän oli tosiaan aika rivakka lähtö ja saimme kämpän varattua vasta lauantaina, kun lähtö reissuun oli sunnuntaina.. Nämä meidän äkkilähdöt tuppaavat nykyään menemään aina vain tiukemmalle, seuraavaksi kävellään varmaan suoraan lentokentälle ja otetaan vasta sieltä matka!;)

P1010551 Auton vuokrasimme erikseen ja vain kaveripariskuntamme mies ajoi autoa (hänen ollessa yli 25-vuotias vuokraus tuli halvemmaksi ja hänellä oli jo valmiina asianmukaiset vakuutukset). Onneksi kaverimme oli ajanut Euroopassa ja Italiassa jo ennenkin, sillä Sisilian ajokulttuuri oli jotain aika järkyttävää. Käytännössä sääntöjä ei ollut ja vain röyhkeimmät pärjäsivät. Muutamat kerrat sai kyllä olla sydän kurkussa, mutta selvisimme onneksi viikosta naarmuitta.

P1010560

Yleisesti Sisiliasta jäi todella hyvä kuva. Monin paikoin maa näytti aika köyhältä ja joka paikassa oli todella roskaista (jätehuoltoa hoitaa Sisiliassa mafia, ja se toimii aina silloin kun on toimiakseen), mutta tapaamamme ihmisten iloisuus ja auttavaisuus teki suuren vaikutuksen vaikkei yhteistä kieltä usein löytynytkään. Suosittelen siis Sisiliaa lämpimästi, mikäli haluaa hieman erilaisen lomakohteen, joka ei ole täynnä turisteja. Oman kämpän vuokrausta aiomme ehdottomasti harkita myös jatkossa, se oli todella positiivinen kokemus!

P1010077 Mikäli tulee jotain mieleen, kysykää ihmeessä lisää ja jos joku on majapaikkaa vailla Sisiliassa, voin antaa vuokraamamme kämpän omistajien yhteystietoja.

4 kommenttia:

 1. Italialaiseen ajokulttuuriin kestää hetken tottuminen, mutta näin vuoden Milanon katuja ja muutenkin Italiassa ajaneena siihen tottuu. Valitettavasti myös niitä huonoja tapoja tarttuu omaan ajotyyliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, se huomattiin!:D Roomassakin jo kauhisteltiin talvella sitä ajokulttuuria, mutta kyllä Sisiliassa oli vielä pahempaa.. Onneksi ei tarvinnut itse ajaa. Ja uskon noiden tapojen tarttuvan, kyllähän mekin niitä jouduttiin vähän opettelemaan tuossa viikossa, että pärjättiin siellä:)

   Poista
 2. ihania kuvia!! Italia on kyllä kaunis maa! Tosin itse olen käynyt siellä vaan pohjoisessa ja venetsiassa, mutta tykkäsin silti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Niin on.. Me ollaan tosi kivasti saatu tänä vuonna matkustaa siellä päin, kun alkuvuodesta oltiin Roomassa.. Vielä on silti paljon paikkoja joissa haluaisin päästä käymään, Venetsia on juurikin yksi niistä!:)

   Poista