11. joulukuuta 2013

christmas gifts

Kaikki ovat varmaankin jo joululahjansa hommailleet, mutta täällä aletaan vasta hiljalleen suunnittelemaan moisia. Kiireistä johtuen en ole ostanut vielä yhden yhtä joululahjaa, vaikka ajatus monista onkin jo mielessä. Halusinkin kerätä vielä muille mattimyöhäsille omat ideani joululahjoista sekä miehille että naisille.

gifts1


Miespuolisten läheisten lahjominen saattaa välillä tuntua hankalalta, mutta loppujen lopuksi miehet pitävät varsin yksinkertaisista lahjoista. Omalle poikaystävälle on tullut ostettua niin neuletta, rannekelloa, pyjamahousua kuin matkalahjakorttiakin ja kaikki ovat olleet mieleisiä lahjoja. Vaatteet ovat kivoja ja käytännöllisiä lahjoja, mutta niitä helpompia ovat varmastikin asusteet. Rannekello, lompakko, pipo, kaulahuivi tai nahkakäsineet ovat melko varmoja tärppejä, jos vain yhtään tuntee miehen makua. Elektroniikkalahjat ovat varmasti mieleisiä miehille, mutta usein myös kalliita. Hyvä idea onkin antaa esimerkiksi hieman alkupääomaa lahjakortin muodossa jotain kalliimpaa hankintaa varten sekä esimerkiksi siihen liittyvä oheistuote, kuten läppärilaukku. Myös paperiset lahjat ovat varmasti mieleisiä kelle tahansa. Matkalahjakortti, liput johonkin urheilutapahtumaan tai esimerkiksi ravintolalahjakortti ovat kivoja silloin kun ei halua antaa mitään tavaraa. Käsipainot (tai jokin muu urheiluun liittyvä väline) olivat poikaystäväni ehdotus kun kyselin häneltä mitä laittaisin tähän listalle..;D


gifts2Naisena tämän listan kokoaminen ei ollut kovin suuren tuskan takana, keräsin vain kollaasiin tuotteita, joita itse kelpuuttaisin milloin tahansa omiin paketteihini. Itse arvostan joko käytännöllisiä lahjoja, sellaisia joita oikeasti tarvitsen tai sitten ylellisiä hemmottelulahjoja, joita ei ehkä itse raaskisi ostaa. Käytännöllisten lahjojen kategoriaan menevät kaikki lakanoista ja pyyhkeistä keittiötarvikkeisiin. Näiden lisäksi tulisin superiloiseksi kauniista yömekosta, kosmetiikasta, lämpimästä viltistä tai käsineistä (testasin huvikseni noita käsineitä, enkä saa niitä enää mielestäni sillä ne olivat täydelliset ja lämpimät.. harmi vain että niillä on hintaa melkein 200 euroa..) Myöskin persoonallinen koru tai uusi lompakko viimeisiä vetelevän vanhan lompakon tilalle olisivat tervetulleita. Miesten tapaan elämyslahjat kelpaavat varmasti myös naisille, oli sitten kyse matkalahjakortista, kasvohoidosta tai lipuista balettiin.

Nettikauppoja kannattaa hyödyntää jouluostoksissa, varsinkin jos haluaa välttää viime hetkien ruuhkat kaupungilla! Kannattaa kuitenkin huomioida eri nettikauppojen toimitusajat, jotta paketit ehtivät perille jouluksi. 


Me olemme tänä vuonna sopineet poikaystävän kanssa, ettemme osta sen kummempia lahjoja toisillemme. Säästämme lahjarahoja keväälle, jolloin tiedossa olisi useampienkin lentolippujen hankintaa. Tästä myöhemmin lisää!;) Joko te olette hankkineet kaikki joululahjat?
postaus sisältää mainoslinkkejä

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiva, että joku muukin on sen kannalla, että lahjojen tulisi olla käytännöllisiä, tai sitten jotain mitä ei itse tulisi hankittua. :) Me postattiin eilen ihan samasta aiheesta, ja yksi ehdotus olisi vielä listaan, nimittäin hyväntekeväisyys ja lahjoutukset... Me esimerkiksi lahjoitettiin uudelle Lastensairaalalle sementtiä, käy kurkkaamassa pelinaiset.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinpä, musta on maailman turhinta ostaa tavaraa, joka jää sitten käyttämättä.. Ja kiitos hyvästä vinkistä, hyväntekeväisyys on ehdottomasti hyvä vaihtoehto lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea. Myönnän kyllä olevani siinä suhteessa vähän turhamainen, että haluan ostaa läheisilleni jotain myös heille itselleen, oli se sitten vain hierontalahjakortti tms., mutta ehdottomasti voisin myös antaa heidän puolestaan pienen lahjoituksen hyväntekeväisyyteen lahjan lisäksi! Hauska blogi teillä, pitää palata siihen uudelleen ajan kanssa! :)

   Poista
 2. ihanat noi uggin hanskat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Taivaallisen pehmeät ja lämpimän tuntuiset.. Harmi vaan etten voisi koskaan maksaa hanskoista 200 euroa kun unohtelen niitä milloin mihinkin! :D

   Poista
 3. Mä en ole ostanut vielä yhden yhtä lahjaa, joten kyllä meitä mattimyöhäisiä löytyy! Tosi käytännöllisä lahjoja olet valinnut, sopivat varmasti monelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä että joku muukin on yhtä jäljessä näiden hommien kanssa.. :D Mutta ei turhaa stressiä, onneksi lahjat eivät tosiaan ole kenellekään joulun tärkein asia enää tässä iässä..

   Poista
 4. Mä pääsin tavoitteeseeni ja hankin kaikki joululahjat ennen joulukuun alkua! En kyllä tähdännyt siihen mitenkään aktiivisesti, mutta vähitellen lahjat tuli ostettua syksyn mittaan ja marraskuussa sitten loputkin. Miehen kanssa sovittiin budjetti, mitä lahjat toisillemme saavat maksaa, miehelläni kun tahtoo lähteä lahjaostokset lapasesta. Samoin perheelle ostettavissa lahjoissa vedimme budjetin aiempaa tiukemmalle... Samalla tuleekin sitten pohdittua tarkemmin mitä kenellekin ostaa! Toiveet ja käytännöllisyys on otettu huomioon.

  Ihania juttuja olet listannut postaukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihailtavaa! Mä en kyllä jostain syystä koskaan ole ottanut lahjoista mitään kauheaa stressiä, mutta olisihan se ihan kiva että ne olisi hommattuna ajoissa, ettei tarvitsisi viimeisinä viikkoina pyöriä kaupungilla kaikkien kiukkuisten ihmisten seassa. Ja toi budjetti on hyvä juttu! Varsinkin nyt opiskelijana joutuu vähän miettimään lahjoja uudelleen, yleensä kun olen tykännyt ostella läheisille juuri sitä mikä parhaalta tuntuu :)

   Poista
 5. Minulla on ostamatta lähes kaikki lahjat, mutta onneksi sentään olen jo keksinyt mitä aion ostaa :)

  Haha, mekin sovittiin poikaystävän kanssa, että tänä jouluna ei osteta toisillemme lahjoja. No, siinä kävi sitten niin, että olen ostanut jo viisi (?!?) lahjaa hänelle.. Miksi kaikki hyvät lahjaideat keksii silloin, kun ei saisi ostaa mitään. Kysynpähän vaan.. :D

  Innolla odotan, että minne meinaatte lentää "joululahjaksi"!

  VastaaPoista
 6. Itse olen hommannut melkein kaikki lahjat. Päänvaivaa kuitenkin tuottaa vielä lahja poikaystäväni isälle sekä siskolleni. Siskoni haluaa yhden tietyn asian, enkä löydä sitä mistään ja haluaisin niin kovasti ostaa juuri sen hänelle. Olen nähnyt sen tapaisia vaikka missä, mutta ne on aina väärän värisiä tai mallisia (voisin toki itse maalaa sen paremman väriseksi jos ei muuta löydy.) Kyse on siis sellaisesta korurasiasta missä on pieniä lokeroita koruille ja lasinen kansi, että siis rasiaan näkee sisälle. Ja sen pitäisi tottakai olla valkoinen.
  Mutta tosiaan kaikki muut onkin aikalailla hommailtu, enää pitäisi vain paketoida ja senhän voi hoitaa sitten vaikka päivää ennen jouluaattoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nähnyt just tuollaisia sekä Anttilassa että kodin ykkösessä! Askossakin saattaisi olla. Toivottavasti löydät lahjat! :)

   - Helena

   Poista