30. joulukuuta 2013

matkahaaste

Sain Ninnumaarialta jo aikoja sitten hauskan matka-aiheisen haasteen, jossa tulee näyttää matkakartan avulla maat joissa on vieraillut, sekä kertoa millaisia matkakokemuksia näissä paikoissa on koettu.1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa on käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä bloggaaja, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartastasi.

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.

1. Oma karttani näyttää tältä

Kuvankaappaus 2013-12-29 kello 20.51.35

Olen vieraillut 8% maailman maista. Todella vähän on siis vasta nähty! Olen tosin alkanutkin matkustelemaan kunnolla vasta vanhempana. Lapsena meillä tehtiin isäni työn takia lähinnä lyhyitä reissuja, Viron ja Ruotsin lisäksi olen käynyt vanhempieni kanssa vain Egyptissä ja Portugalissa. Halu päästä ulkomaille ja näkemään uusia paikkoja on kuitenkin aina ollut vahva. Onneksi meitä yhdistää poikaystäväni kanssa rakkaus matkusteluun ja uusia reissuja suunnitellaan aina kun siihen on vain mahdollisuus. Paljon on vielä näkemättä.

72018_1649213147282_4906241_n 
Pictures4

2. Suosikkipaikkani


Suosikkipaikkoja on vaikea valita, mutta paras reissu on ehdottomasti ollut Thaimaan matka vuonna 2011. Reissu oli tämän räntään kyllästyneen pariskunnan täydellinen päähänpisto ja reissuun lähdettiin parin viikon varoitusajalla. Majapaikkamme sijaitsi Phuketissa, mutta pompimme kahden viikon aikana ties millä saarilla ja retkillä. Nautimme thaimaalaisten ystävällisyydestä, laitesukelsimme kristallinkirkkaissa vesissä ja rakastuimme tuliseen thai-ruokaan. Aasiaan on päästävä uudelleen!


Toinen unohtumaton "reissuni" sijoittui Englantiin, jonne lähdin lukion jälkeen kun tuli vain pakottava tarve päästä hetkeksi pois Suomesta. Järjestin itseni au pairiksi paikalliseen perheeseen ja vietin syksyn englannin maaseudulla neljää lasta vahtien. Kaiken vapaa-ajan reissasimme uusien kavereideni kanssa ympäri Englantia, Lontoossa tuli käytyä useita kertoja. Opin syksyn aikana paljon brittikulttuurista, sellaisia juttuja, mitä ei voi turistina oppia. Vaikka kokemus oli rankkakin, olen edelleen kiitollinen että lähdin. Lontoolla on sydämessäni ihan erityinen paikka ja vaikka haluaisin tulevilla matkoillani suunnata aina uusiin maailmankolkkiin, Lontooseen on joskus päästävä uudelleen. 


390815_2660589751065_1638346673_n

Pictures5

3. Maa tai kaupunki josta haaveilen

Näitä on niin paljon! Haaveilen Jenkeistä, ehkä roadtripista, jossa pääsisi kokemaan niin New Yorkin sykkeen kuin Kalifornian rennon elämänmenon. Ja niin kuin sanoin, myös Aasiassa olisi lukemattomia mielenkiintoisia kohteita. Australiakin kiinnostaa ja joskus on päästävä oikealle safarille Afrikkaan. Lähempänä olevista kohteista Dubai sekä Etelä-Espanja ja Etelä-Ranska kutkuttavat.

Vaikka poikaystäväni on maailman paras matkaseuralainen, olisi lisäksi kivaa tehdä joskus joku tyttöjenreissu oman tyttöporukkani kanssa. Lisäksi ollaan haaveiltu äidin ja siskon kanssa yhteisestä reissusta. Viime kesänä oltiin kaveripariskunnan kanssa reissussa ja sekin oli superhauskaa!

9191565350_9f0fa6b47c_b
Ylipäätään haluan kokea, nähdä ja tuntea! Yksi lempiajatuksistani onkin Travel is the only thing you buy, that makes you richer. Haluan avartaa näkemyksiäni ja janoan elämyksiä. En halua vain nysvätä hotellin uima-altaalla ja kauppakeskuksissa, vaan tehdä retkiä, kierrellä, käppäillä ja kokea myös maan aitoa kulttuuria. En silti ole matkustelijana mikään "reppureissaaja". En viehäty alkeellisista hostelleista tai vaarallisista kohteista, reissaaminen on mulle kuitenkin aina lomailua, ja lomallani haluan rentoutua ja nauttia.


Haluaisin lomillani kuitenkin aina kokea jotain uutta, vähän ylittää itseäni. Bulgariassa hyppäsin benjin, Thaimaassa kävimme laitesukeltamassa, Egyptissä tungimme itsemme ahtaisiin hautakammioihin ja Pariisissa oli pakko päästä Eiffelin huipulle, vaikka pelotti niin pirusti. Tällaiset kokemukset muistaa varmasti koko ikänsä..


Kollaasit
Tämä haaste on kiertänyt jo monissa blogeissa, mutta päätin nyt haastaa seuraavat bloggaajat, joiden en muista tätä tehneen; JalmaKerstiMaria & Marianne. Olkaapa hyvät!


179980_4111914113267_407788010_n


Kollaasit1
Loppuun ajattelin vielä kertoa, mihin seuraava matkani tulee suuntaamaan. Joku jo kyselikin, mihin olemme ostaneet lentolippuja, kun mainitsin, että säästämme joululahjarahoja niihin.. Poikaystäväni on lähdössä kevääksi vaihtoon Portugaliin, eli täällä on viime päivinä selailtu ahkerasti Lissabonin lentoja. Vaikka onkin aika ilkeä temppu jättää mut yksin tänne sateeseen ja lähteä itse aurinkoon, olen poikaystäväni vaihdosta myös niin innoissani! Haaveissa onkin päästä käymään Portugalissa kahdesti tässä kevään aikana, toivottavasti saan reissut mahdutettua kalenteriini. Jännä ja erilainen kevät tulossa, skypelinjat täytyy taas viritellä kuumiksi.. :)

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Taidan varastaa tän omaan blogiinikin :)

  Emmi L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Voi varasta ihmeessä, tämä oli tosi kiva haaste ja oli mukavaa muistella vanhoja matkoja.. :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Mitä kautta menit aupairiksi, jonkun järjestön vai itse? Jos järjestön, maksoiko se? Haluaisin myös lukion loputtua lähteä vähäksi aikaa ulkomaille ja mietin vaihtoehtoja. Työn saaminen ulkomailta tuntuu aika hankalalta.. Kiitos kivasta blogista, liian harvoin kommentoin vaikka aina luen postauksesi :) - Iina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit!:) En lähtenyt au pairiksi minkään järjestön kautta, vaan kirjauduin Aupair Worldiin (http://www.aupair-world.net), jossa au pairit ja perheet voivat tehdä itselleen profiilin ja hakea itselleen perhettä/au pairia. Sivu on maksuton ja itselläni oli siitä hyviä kokemuksia, mutta toki sen kautta kaikki ei välttämättä ole niin "turvallista" kuin järjestön kautta. Kannattaa sopia perheen kanssa kaikesta kirjallisesti, ettei tule myöhemmin yllätyksiä. Itse "tapasin" perheen myös skypen välityksellä ennen lähtöäni, sitä kyllä suosittelen niin näkee millainen perhe siellä sitten oikeasti on. Mua jännitti ihan hirveästi että mitäs jos kaikki ei olekaan paikan päällä niin kuin kuvissa, mutta oma host-perheeni oli ainakin juuri sellainen kuin oli kuvaillutkin.

   Kannattaa ainakin tutustua sivuun. Au pairius on ainakin melko helppo ja turvallinen vaihtoehto lähteä ulkomaille, siinä on kuitenkin sen perheen tuki takana. Ja töiden löytäminen ulkomailta voi tosiaan olla hieman vaikeaa. Tsemppiä sulle ja toivottavasti pääset tavalla tai toisella näkemään maailmaa! Mulle tuo syksy oli ainakin tosi mielenkiintoinen kokemus, jota en kyllä vaihtaisi pois!:)

   Poista
  2. Niin ja piti vielä sanoa, että jos sulla on muuta kysyttävää au pair-jutuista, niin voit kyllä laittaa mulle sähköpostiakin, autan ihan mielelläni, lililiiblog@hotmail.com :)

   Poista
 3. Voi mikä ihana postaus!! Roomaan täytyy kyllä päästä mahdollisimman pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MRSQ! :) Rooma oli ihana! Jos vähänkin tykkää historiasta niin se on varmasti mieleinen paikka.

   Poista
 4. Kiva kun teit haasteen ja ihania matkakuvia. :)

  Tuo Au pairina olo oli varmasti mieletön kokemus. Itseäni harmittaa kovasti, ettei minulla ollut rohkeutta "silloin nuorena" lähteä vaihtoon tai au pairiksi, itsekin olen päässyt tähän matkustelun makuun vasta aikuisiällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haaste oli kiva toteuttaa! :) Ja kyllä vaan.. Kiittelen itseäni vieläkin että lähdin, vaikka olin aivan kauhuissani ja englanninkielentaitonikin aika heikko. Onneksi tosiaan näin "vanhempana" voi edelleen matkustella, vaikkei pidemmäksi aikaa olisikaan mahdollista ulkomaille lähteä :)

   Poista
 5. Voi unohdin kokonaan kommentoida tätä! Suurkiitokset haasteesta, toteutan tämän varmasti. Niin kiva idea! En tiennytkään, että olit Au pairina. Varmasti ihan unohtumaton kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Marianne, kiva jos toteutat, hauskaa lukea vähän matkoistasi! :) Juu, 2010 tuli tehtyä sellainen tempaus, oli kyllä unhotumaton kokemus, niin hyvässä kuin pahassa!:D

   Poista