3. helmikuuta 2014

kaksi terveellistä reseptiä

Vietettiin lauantaina kaverini synttäreitä ja päädyttiin katsomaan Karri Koiran ja Ruudolfin keikkaa. Hauskojen iltojen seurauksena seuraavana päivänä voi olla vähän tukka kipeä ja olo vaatia pizzaa. Olen halunnut kokeilla pizzapohjan tekemistä pelkistä kananmunista ja eilen sain siihen sitten loistavan tilaisuuden. Resepti on Ninnumaarian blogista ja noudatin sitä lähes täysin, myös täytteiden osalta.

P1014819

Pohjaan ei siis tule mitään muuta kuin kananmunaa. Vatkaa viisi kananmunan valkuaista kovaksi vaahdoksi ja nostele mukaan kevyesti rikotut keltuaiset. Levitä uunipellille ja paista pelkkää pohjaa 200 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota pohja uunista ja levitä täytteet. Paista vielä noin 10 minuuttia.

Pohjan päällehän voi latoa mitä ikinä mieli tekeekään, mutta uskon että tästä pizzasta teki erityisen hyvän juuri nämä Ninnun reseptin täytteet. Itse jätin sienet pois mutta muuten pizzaani tuli;


- reilusti tomaattipyreetä johon on sekoitettu murskattua valkosipulia, karkeaa suolaa, mustapippuria, hieman ketsuppia sekä oliiviöljyä

- ilmakuivattua kinkkua
- punasipulia
- kirsikkatomaattia
- mozzarellaa tai muuta juustoraastetta
- uunin jälkeen vielä rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä, hieman oliiviöljyä sekä oreganoa

P1014822

Niin hyvää ja mikä parasta, ihanan kevyttä! Ei tule sellaista hiilaripöhöä kuin tavallisesta pizzasta. Tämä oli myös sata kertaa nopeampi tehdä kuin normaali pizzataikina, jonka kaulimista ja vääntämistä inhoan. Tätä teen ehdottomasti uudelleenkin!


P1014826
Uunin ollessa sopivasti lämpimänä tein vielä tälle viikolle valmiiksi siemennäkkileipää, josta on tullut jo vakkariaamupalaani. Tämän reseptin sain Idalta, kiitos! :)


- 3 kananmunaa

- 10 rkl seesaminsiemeniä
- 5 rkl auringonkukansiemeniä
- 3 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 3 rkl pellavansiemenrouhetta
- 6 rkl leseitä (ruis/vehnä/kaura)
- 4 rkl mantelijauhetta
- 1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä uunipellille tasaiseksi. Paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa taikina paloiksi sen ollessa vielä lämmin ja pehmeä (itse käytän tähän hommaan pizzarullaa).


P1014823
Kaikenlaiset blogit ovat kyllä olleet korvaamaton aarreaitta etsiessäni uusia reseptejä uuteen ruokavaliooni. Olen siis yrittänyt nyt jättää enimmät maitotuotteet sekä gluteiinin pois ruokavaliostani. Olen tässä viimeisen viikon aikana kuvaillut hieman ruokiani ja kokoan ne jossain vaiheessa postaukseksi jossa kerron vähän enemmän tästä ruokavaliosta.


P1014816
Olen muuten todella kyllästynyt näihin Bloggerin ongelmiin. Olen huomannut aiemminkin, että kuvat menevät Bloggeriin siirrettäessä aivan harmaiksi ja rumiksi. Flickriin ladatessa ne ovat vielä kirkkaita ja kauniin värisiä, mutta Bloggerissa ne näyttävät aivan erilaisilta. Niin turhauttavaa! Osaako joku kertoa mistä tämä voisi johtua..?:/

23 kommenttia:

  1. Kuvaongelma harmittaa minuakin, kuvat ovat epätarkkoja, varsinkin kasvokuvat ovat ihan suttuisia ja pikselimössöisiä. Apu voisi löytyä täältä: http://www.fotobloggeri.com/2013/10/kuvanlaatu-blogissa_17.html Eli Google+ -palvelun asetuksista poistetaan pari täppää, niin kuvanlaadun pitäisi palautua entiselleen. Mä en ole vain liittynyt Google+-palveluun, pitää tutkia sitä vähän ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka linkkivinkistä, kävinkin heti suorittamassa tarvittavat toimenpiteet. Mutta mietin edelleen, että onkohan tuosta hyötyä kun lataan kuvat Flickrin kautta blogiin? Vai toimiiko vain jos lataa ne suoraan tänne..? Noh, ilmeisesti kuvien muuttaminen png-muotoon pitäisi ainakin auttaa, joten tästä eteenpäin ne ovat sitten png-muodossa.. Kiitos avusta! :)

      Poista
  2. Jes, olen NIIN superiloinen, että tämä mahtava munapizza on löydetty niin moneen keittiöön mun blogin kautta! :) Tämä on aivan älyttömän hyvää, ja en enää todellakaan edes jaksaisi sitä jauho-hiivapohjan painelemista, vaikkei ruokavalio tätä edellyttäisikään. Tämä on yksinkertaisesti niin helppoa ja HYVÄÄ :))) Näkkäriä en olekaan kokeillut, mumsis, testiin menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosiaan loistavasta reseptistä! :) Ja nimenomaan, toi helppouskin on tosi hyvä juttu. Monesti on tehnyt mieli omatekemää pizzaa, mutta en vaan jaksa puljata sen taikinan kanssa.. Kokeile ihmeessä näkkäriä, leivänpäällisten kanssa superherkkua!:)

      Poista
  3. Oi tuota näkkäriä pitää päästä kokeilemaan :P

    http://newlife-jnn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Siihen kun laittaa päälle vähän kinkkua, juustoa, salaattia ja paprikaa niin ai vitsit että on hyvää ja terveellistä! :)

      Poista
  4. Lisbet kirjoitti bloggerin ongelmasta jo syksyllä, hänen postauksestaan on moni saanut avun:

    http://www.lisbet-e.com/2013/09/ratkaisu-bloggerin-kuvaongelmaan.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos vinkistä, multa on jotenkin mennyt tuo postaus täysin ohi vaikka hänen blogiaan ahkerasti olenkin lueskellut! :) Png-muotoon siis tästä eteenpäin, kiitos!

      Poista
  5. Pizza näyttää ja kuulostaa ihan käsittämättömän hyvältä - epäilyttävästä munapohjasta huolimatta ;) Lisäksi viime kerralla pizzapohjan teko oli täysi farssi, joten ehkä tämä täytyy laittaa kokeiluun! Ja tosiaan, kannattaa ensihätään vaihtaa kuvatiedosto PNG-muotoon, niin laadun pitäisi säilyä hivenen paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaha, älä anna epäilyttävän pohjan hämätä! ;D Joo, mäkään en oo koskaan tykännyt siitä pohjan teosta, vaikka omatehty pizza niin herkkua onkin. Tätä pohjaa ei sen sijaan voi sössiä! :) Ja kiitos vinkistä, täytyy kokeilla tuota kikkaa, harmittaa kun niin monet aiemmat kuvat on ihan harmaita, ei niitä jaksa enää alkaa korjailemaan..:(

      Poista
  6. Kiitos, kun laitoit tämän tänne bloginkin puolelle. Instassa tätä jo tiedustelinkin. :) Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kivaa kun toivotte juttuja! :)

      Poista
  7. Just tänään mietin tällaisen pizzan tekemistä, joten sun ansiosta nyt ehkä ryhdyn tuumasta toimeen kun olin ilman ohjetta tähän asti :) Karkkipäivän Sannilla oli just jotain ihania kalaohjeita vähähiilarisen ruokavalion noudattajille, jotka itse otin talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla, nää Ninnun täytteet kyllä kruunas tän pizzan! Ja hei kiitos vinkistä, täytyypä käydä kurkkaamassa, oon pistänyt milloin mistäkin blogista talteen hyviä reseptejä :)

      Poista
  8. Tein tänään pitsaa tuolla pohjalla, ja hyvää tuli! Poikaystävänkin suusta kuului mahtavat kehut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että poikaystäväkin tykkäsi! Omani nauroi Skypessä, ettei aio syödä vaihdosta tultuaan enää yhtäkään mun tekemää ruokaa, jos ne on yhtä oudon kuuloisia kuin tämä..:D

      Poista
  9. Öhöm...kokkikolmonen täällä : mikä ero on leseillä ja hiutaleilla? Vai onko sama asia?
    Miksen osaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, täällä toinen kokkikolmonen joten ei hätää! Mutta siis, leseet ja hiutaleet eivät ole sama asia, leseet ovat kuorta ja hiutaleet on prosessoitu siemenosasta. Itse käytän näitä ruisleseitä näkkäreissä; https://ruoka.citymarket.fi/Image/products//6416674111302.jpg

      :)

      Poista
  10. Oin näyttää herkulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä ovat kyllä kaksi tosi hyvää reseptiä! :)

      Poista
  11. Tuo jauhoton pizza on kyllä herkkua, mä pidän siitä enemmän melkein kuin tavallisesta vehnäpohjaan tehdystä. Jos haluat koklata vielä kertaalleen sitä uutena versiona, tsekkaa tämä vanha postaus mun blogista, missä pohja on tehty munien lisäksi porkkanaan. Porkkanapohja on ihanan makea ja toimii kuin häkä esmes just salamin ja muiden suolaisten täytteiden kanssa! :)

    http://homeatlastblog.blogspot.fi/2013/08/herkullinen-pizza-porkkanapohjalla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä! :) Ja voi nam, porkkanapohja ja varsinkin salamit ym. kuulostaa herkulta, kokeilen ehdottomasti noitakin täytteitä, kiitos paljon vinkistä!! :)

      Poista
  12. Molemmat reseptit näyttävät todella hyviltä! Etenkin tuo kananmunapitsapohja menee varmasti kokeiluun! Rahka-kananmuna-tattarijauhopohjaan olen myös tykästynyt, siitä tulee jopa ihanan rapsakkaa :)

    VastaaPoista