29. maaliskuuta 2014

city balcony

Kun muutin asuntooni viime syksynä, olin tosi innoissani uudesta parvekkeestani, mutta en juurikaan kerennyt nauttimaan siitä ennen talven tuloa. Vaikka parvekkeen laittaminen ei ollut ajankohtainen asia, nappasin yhdeltä Ikea-reissulta mukaan puljun halvimmat puutarhakalusteet, taitettavan pöydän ja tuolit. Yhdet punaviinilasilliset taidettiin keretä juomaan noiden kalusteiden ympärillä, ennen kuin parvekkeesta tuli talven ajaksi lähinnä ylimääräisten tavaroiden säilytyspaikka. Nyt kevätauringon jo lämmittäessä parveketta, on tullut aika laittaa se viihtyisäksi kesää varten..

Parvekeprojektista tulikin vielä astetta mielenkiintoisempi, sillä sain ilokseni tilaisuuden toteuttaa sen yhteistyössä yhden suosikkini, Pentikin kanssa! Tietynlainen visio mielessäni lähdinkin kurkkimaan Pentikin sivuja ja miettimään, millaisilla tuotteilla saisin haluamani lopputuloksen aikaan.


citybalcony


Parvekkeesta on tulossa sopiva sekoitus neutraaleja värejä, beach house-henkeä ja rentoa meininkiä. Materiaaleina nähdään ruskeaa puuta, pehmeitä tekstiileitä, rottinkia ja hieman metallia. Lopullisen ilmeen viimeistelee simpukat, kukat ja tuoreet yrtit. 


Mulla on mielessäni kuva, jossa syödään partsilla ilta-auringossa hyvää ruokaa ja voisin poimia lautaselle itse kasvatettuja yrttejä suoraan ruukusta. Todellisuus on kuitenkin varmaan se, että partsi on koko päivän porottavan auringon ansiosta kuin sauna ja mun viherpeukalotaidoilla yrtitkin pysyvät hengissä tasan kaksi päivää..

Mutta, projekti on nyt hyvällä mallilla ja seuraavaksi pitäisi käydä hommaamassa parvekkeelle jonkinlainen lattiamateriaali. Ideoita hyvistä ja suht edullisista materiaaleista? Kunhan ilmat vähän lämpenee, näette sitten lopullisen tuloksen. En malta odottaa kesäpäiviä uudella parvekkeella!:)
postaus toteutettu yhteistyössä Pentikin kanssa

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Sitten ne parveketreffit ;-)

  VastaaPoista
 2. Vau, ihana suunnitelma! :) Ehdottiko Pentik tätä yhteistyötä sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen tehnyt ennenkin yhteistyötä Pentikin kanssa ja heiltä joo ehdotettiin uutta yhteistyötä. Koska mun oli tarkoitus laittaa parveke kuntoon muutenkin, niin tää oli tosi kiva tapa toteuttaa yhteistyö:)

   Poista
 3. Ihania ideoita! Itse laittaisin lattiamateriaaliksi käsiteltyä lautaa, siis vaikka ruskeaksi painekyllästettyä. Ja jos saat jonkun tekemään sen "pitkästä tavarasta" niin vältyt ikäviltä epätasapainoilta ym. pienistä neliöistä askartelun sijaan. On nätti, lämmin jalan alla ja toisaaltamyös pysyy viileänä kesäkuumalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, olen vähän miettinyt samaa, tosin en tullut ajatelleeksi muuta kuin niitä valmiita neliöitä! :) Tuolla tavalla "pitkästä tavarasta" tehtynä se tulisi varmaan vähän edullisemmaksikin, en kauheita summia haluaisi lattiaan panostaa kun kyseessä on kuitenkin vuokrakämppä..

   Poista
 4. Vautsi kun kuulostaa upeelta! Ja niin upeeta että saat tehdä yhteistyötä Pentikin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en malta odottaa että säät vähän lämpenee niin pääsen tositoimiin :)) Ja totta, Pentik on aina ollut tyyliltään sydäntäni lähellä, joten olen tosi iloinen tästä!

   Poista