17. lokakuuta 2014

kanaa & kuskusta

Viimeisen vuoden aikana olen kiinnostunut yhä enemmän ruuanlaitosta ja ravinnosta ylipäätään, mutta varsinkin tänä syksynä mulle on tosissaan tapahtunut jotain, olen ihan hurahtanut keittiössä hääräilyyn. Siinä missä ennen ruuanlaitto oli lähinnä pakollinen paha, nyt etsin innoissani uusia reseptejä ja kokeilen uusia makuja. Välillä mennään metsään, mutta sekään ei oikeastaan haittaa, onnistumisen ilo on kuitenkin huomattavasti useammin se vallitseva fiilis. Varsinkin viikonloppuisin on kiva tehdä vähän parempaa ruokaa, aikaakin kun on enemmän.

P1018229
Viime viikonloppuna kokkasin kanaa ja kasviksia joiden lisukkeeksi tein vielä kuskusta ja tsatsikia. Varioin ohjetta hieman (ja tein tsatsikin itse), mutta alkuperäinen ohje on täältä. Kyseessä siis Lidlin reseptisivusto, josta löytyy muutenkin ihan loistavia reseptejä, kannattaa vilkaista jos arkiruokailu tuottaa välillä tuskaa.


P1018235
Alkuperäisessä ohjeessa kanat ja kasvikset olivat siis vartaissa, mutta koska grillaaminen ei nyt onnistunut, iskin kanat vain uunivuokaan marinadin kanssa.


Broilerivuoka:


- 4 kpl maustamattomia broilerin fileepihvejä

- 3 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli

Marinadi:

- 1 dl oliiviöljyä

- 2 tl karkeaa suolaa
- 1,5 tl paprikamaustetta
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl chilimaustetta

Leikkaa fileepihvit sopiviksi kuutioiksi. Paloittele kasvikset ja tee marinadi. Laita kanat ja kasvikset uunivuokaan ja lisää joukkoon marinadi, sekoita hyvin. Anna marinoitua noin puoli tuntia. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti kunnes kanat ovat kypsiä.


P1018233

P1018227
Koska syön nykyään harvoin pastaa, riisiä tai perunaa, tykkään joskus tehdä lisukkeeksi esimerkiksi kuskusta tai kvinoaa.


Kuskus:


- 2 dl kuskusta

- 3 dl vettä
- 1 dl kikherneitä
- 1 tomaatti
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl karkeaa suolaa
- basilikaa/minttua/persiljaa maun mukaan

Kuumenna vesi kattilassa melkein kiehuvaksi. Lisää kuskus ja suola. Sekoita ja nosta levyltä. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia kunnes kuskus on turvonnut. Valuta kikherneet ja paloittele tomaatti pieneksi. Lisää kuskusin joukkoon. Purista sitruunan mehu ja lisää sekaan tuoreita yrttejä, itse laitoin tällä kertaa vain basilikaa.


P1018231
Tsatsikia olisi tietty saanut valmiinakin, mutta omatekemä on aina omatekemä. Tällä ohjeella teen aina tsatsikini ja voisin kyllä syödä sitä lusikalla pelkästäänkin, kun se on niin herkullista.


Tsatsiki:


- 200g turkkilaista jogurttia

- noin puolikas kurkku
- pieni valkosipulinkynsi puserrettuna
- suolaa
- mustapippuria

Raasta kurkku raasteeksi ja sekoita ainekset keskenään. Simple as that.


P1018240
Bon appétit! :)

10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Nähdään pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana nähdä! Vähän laahaa tämä kommentteihin vastailu :/

      Poista
  2. Kuulostipa hyvältä, pitää laittaa ohjeet muistiin ja kokeilla joku kerta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on tosi herkullista! :)

      Poista
  3. kokeilin tänään tätä ohjetta ja varsinkin kanasta tuli tositosi hyvää! todella hyvä ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, mukava että tulit kommentoimaan! :) Mäkin tykkäsin kovasti!

      Poista
  4. Hei! Kertoisitko hiustesi nykyisestä tilanteesta? Onko hiustenlähtö loppunut? Lopetin itse e-pilleri vuosi sitten kesällä ja nyt syksyn oon kärsinyt hirveästi hiustenlähdöstä. Jo e-pillerien aikana hiustenlähtö lisääntyi (tajusin syyn vasta nyt), mutta nyt tilanne on vielä pahempi. Iho-ongelmista päästyäni sain siis uuden ihanan vaivan kirotuista pillereistä. Oon syönyt sinkkiä, biotin-strongia, MSN-jauhetta, chia-siemeniä, D-, B- ja C-vitamiinia koko syksyn, mutta hiuksia lähtee edelleen...

    riiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tottakai, hiustenlähtö on siis tosiaan lakannut jo aikoja sitten (varmaan reilu vuosi?), mutta hiukset eivät tietenkään edelleenkään ole samanlaisessa kunnossa kuin ennen. Huimaa parannusta on tapahtunut, mutta jotenkin tuntuu ettei hiukset koskaan enää palaudu yhtä paksuiksi :/ Hyvä että syöt vitamiineja, mutta en tiedä voiko asialle varsinaisesti tehdä mitään.. Kannattaa ainakin jättää hiusten värjäily ja kova käsittely hetkeksi. Itse lopetin silloin värjäämisen kokonaan, nykyään mulle laitetaan enää muutaman kerran vuodessa raitoja ja oma luonnollinen hiustenväri on tullut hiljalleen esiin. Tsemppiä ongelman kanssa kamppailuun, uskot varmaan kun sanon, että tiedän miltä susta tuntuu!<3

      Poista
  5. Kiitos vastauksesta:) Hiusten värjäämisen olen lopettanut jo 1,5 vuotta sitten kokonaan, mutta suoristusrautaa tulee käytettyä ihan liikaa. Ilman raudalla kihartamista hiukset tuntuvat ja erityisesti näyttävät vain niin olemattomilta. Kovasti yritän vähehtää muotoilua ainakin aina vapaapäivinä.

    riiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, suoristusrauta ja suoristaminen/kihartaminen on mullekin se pahin vihollinen.. En vain tule toimeen ilman niitä :/

      Poista