31. joulukuuta 2014

30 kysymystä vuodesta 2014

Vastasin viime vuonna tässä postauksessa muutamiin kysymyksiin vuodesta 2013 ja nyt kun vuosi 2014 alkaa olla lopuillaan, ajattelin tehdä samanlaisen postauksen tästäkin vuodesta. Myöhemmin on varmasti hauska palata näiden kysymysten kautta menneisiin hetkiin, varsinkin kun kaksi viimeistä vuotta ovat olleet elämässäni melkoisia muutosten vuosia. Pidemmittä puheitta, 30 kysymystä vuodesta 2014.

1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?

Olen saanut, mutta enemmän koen lähentyneeni monien vanhojen ystävieni kanssa. Varsinkin Tampereen tytöistä on tullut mulle kuin perhe, ensimmäinen vuosi meni ehkä vähän tutustuessa toisiimme, mutta tänä vuonna ollaan lähennytty tosi paljon, mikä on ihanaa!

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Jos viime vuosi oli muutosten vuosi, kun aloitin koulun ja muutin toiselle paikkakunnalle yksikseni, myös tämä vuosi on ollut muutoksia täynnä. Koko alkuvuoden elin etäsuhteessa ja kesällä erosimme pitkäaikaisen poikaystäväni kanssa. Ero on tuonut luonnollisesti elämääni todella paljon uusia asioita.

3. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Kevään Portugalin reissu oli huikea. Kesästä jäi erityisesti mieleen meidän rymy-juhannus sekä tärkeiden ihmisten rakkaudentäyteiset häät ja syksyn aikana taas ollaan vietetty tyttöjen kanssa monta hulvattoman hauskaa viikonloppua yhdessä.


4. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
En onneksi ole. Puhumalla voi selvittää kaikki asiat, sen olen todennut tänä vuonna.

5. Oletko muuttunut viimeisen vuoden aikana?

Mua nauratti edellinen postaukseni, koska sanoin siinä muuttuneeni paljon viime vuoden aikana. Se on varmasti tottakin, mutta nyt vasta koenkin muuttuneeni. Vuoteni on ollut varsinainen vuoristorata sekä hyvässä että pahassa ja kaikki matkan varrella koetut ylä- ja alamäet ovat tuoneet mut siihen pisteeseen, että ymmärrän tänään yhä paremmin kuka oikeasti olen ja mitä haluan. Olen oppinut tänä vuonna niin valtavan paljon itsestäni ja koen olevani vahvempi kuin koskaan.

6. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
Sinkkuelämässä on ehdottomasti puolensa ja olen nauttinut suuresti siitä, että olen tutustunut ihan uudella tavalla ihmisiin tänä vuonna. Uusien ihmisten tapaaminen avaa aina uusia näkökulmia ja antaa perspektiiviä.

7. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Tänä vuonna kukaan läheiseni ei synnyttänyt, mutta olen saanut onnekseni seurata pienen pojan ensimmäistä vuotta ja kehitystä. Nyt juostaan jo kovaa ja suusta pääsee sanat äi-ti ja au-to!


VUOSI 20141-004

8. Kuoliko kukaan läheisesi?
Ei onneksi.


9. Missä maissa kävit?

Portugalissa ja Ruotsissa. Viime vuodet ovat olleet kyllä surkean laihoja matkustelun kannalta ja reissukuume olisi kyllä kova!

10. Mitä sellaista haluaisit vuodelta 2015, joka ei onnistunut vuonna 2014?
Yhtenä iltana kuluneena syksynä makoiltiin kaverini lattialla ja hän esitti meille kysymyksen; jos saisitte muuttaa teidän elämässä yhden asian, mitä muuttaisitte? Mun piti miettiä ja pinnistellä, mutta en kerta kaikkiaan keksinyt yhden yhtä juttua, jota haluaisin tällä hetkellä muuttaa elämässäni. Ainahan sitä voisi olla hieman timmimpi ja voittaa lotossa edes pari tonnia, jotta pääsisi reissuun, mutta noin yleisesti mulla menee aika hemmetin hyvin. Vaikka sain toivomani kesätyöpaikan myös tänä vuonna, vuodelta 2015 toivon jotain todella ultimaattisen mahtavaa kesätyöpaikkaa, mikä tosin saattaa olla liikaa toivottu tässä taloustilanteessa.

11. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2014?
24.7.

12. Vuoden suurin saavutuksesi?
Se, että onnistuin yllättämään itsenikin siinä, kuinka vahva ja lujatahtoinen mimmi osaan tarpeen tullen olla.


13. ...ja suurin epäonnistuminen?

Blogin suhteen olen hieman pettynyt itseeni. Jotenkin kaiken kiireen keskellä blogi jää usein kakkoseksi ja se harmittaa. Tiedän, että mulla olisi niin paljon enemmän annettavaa, mutta aika on valitettavasti rajallista.

14. Kärsitkö vammoista?
En kärsinyt.


VUOSI 20141-001

15. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Varmaankin Louis Vuittonin Neverfull, jonka ostin lukijaltani second handina. Kyseinen laukku on luottokamuni, jossa raahaan niin painavat tenttikirjat, salikamat kuin viikonlopun tavaratkin ja se on kyllä keikkunut keväästä asti ihan luvattoman paljon olallani.

16. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Ystävieni. Olen aina tuntenut kiitollisuutta siitä, miten paljon upeita ihmisiä elämääni on siunaantunut. Tänä vuonna olen kuitenkin ollut vielä kaksin verroin onnellisempi jokaisesta. Kun yksi on vienyt mut salaiseen paikkaan elämän potkiessä päähän ja toinen ollut vaikka kahdelta yöllä valmis kuuntelemaan avautumisiani puhelimessa, en voi kun kiitollisena ihmetellä, kuinka empaattisiasydämellisiäauttavaisia ja upeita ystäviä mulla on.


17. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
Osaan nykyään jo melko hyvin jättää sellaisen ahdistusta herättävän käytöksen omaan arvoonsa, eipä siis juuri kenenkään.


18. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Todella tylsästi vuokraan, laskuihin ja ruokaan. En edes mielestäni juurikaan shoppaillut, mutta tämä mielikuva saattaa vain johtua siitä, että olen melko hyvä unohtamaan mihin kaikkeen turhaan olen tuhlannut.

19. Mistä innostuit eniten?

Olen tänä vuonna innostunut ihan uudella tavalla kokkailusta ja ylipäätään ruuasta. Musta on kuoriutunut jopa aikamoinen ruokahifistelijä ja rakastan kokeilla uusia reseptejä ja makuja. Syksyllä innostuin myös tosi paljon hehkutetuista Kayla Itsinesin treeneistä ja vedettiinkin koko kolmen kuukauden treeniohjelma aika täysillä.

20. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Sanotaanko, että vaikeuksien kautta voittoon. Kaikkien vaikeuksien takia voin tässä hetkessä sanoa olevani onnellisempi kuin pitkiin aikoihin. Mun eräs ystävä sanoi tosi ihanasti, että ihan kuin muhun olisi vaihdettu patterit. Ja juuri siltä musta tuntuukin, tunnen totisesti olevani elossa ja herään monesti siihen, että mietin kuinka fiiliksissä olen elämästä ja kaikesta!

VUOSI 20141-002

21. Lihavampi vai laihempi?
Kaiken jouluherkuttelun jälkeen tuntuu, että ensimmäistä, mutta varmaankin aika tasoissa mennään.

22. Rikkaampi vai köyhempi?
Opiskelijabudjetti ei valitettavasti ole suurentunut yhtään viime vuodesta, joten tasaisen persaukisena jatketaan.


23. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?

Olisin voinut nauttia enemmän hetkestä. Jos jotain opin tänä vuonna niin sen, että harvoin elämä menee täsmälleen niin kuin on suunnitellut. Kannattaakin siis vain nauttia hetkestä eikä stressata tai suunnitella liikaa tulevaa.

24. ...entä vähemmän?

Somessa roikkuminen vie liian ison osan päivästäni. Pitäisi osata nostaa se naama irti puhelimesta ja keskittyä olennaiseen, oli se sitten luento tai aika kavereiden kanssa.

25. Miten vietit joulun? Entä juhannuksen?
Vietin joulun tosi perinteisesti perheen ja isovanhempien kanssa, joulupuurot, joulusaunat ja niin edelleen. Juhannus taas oli yksi hauskimmista pitkään aikaan, olimme isolla kaveriporukalla eräällä mökillä. Meillä oli muun muassa mökkiolympialaiset ja kävimme aiheuttamassa pahennusta lavatansseissa.


26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?

Alkuvuodesta katsoin hömppänälkään Pretty Little Liarsin kaikki tuotantokaudet läpi ja syksyllä koukutuin Orange Is the New Blackiin. Kotimainen Kimmo-sarja saa myös suositukset!

VUOSI 20141-003

27. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Kesällä luin kirjan nimeltä Leiri 14, joka kertoi pohjoiskorealaisesta loikkarista. Kesän jälkeen ei taas ole tullut muuta luettua kuin tenttikirjoja..

28. ...entä musiikillinen löytö?

Olen fiilistellyt aika paljon muun muassa Veronica Maggion, Vance Joyn ja Bastillen biisejä.

29. Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Siskoni ja äitini olivat mun luona Tampereella ja vietettiin ihana päivä kaupungilla shoppaillen ja herkutellen.

30. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?

Niin kuin jo mainitsinkin, ehdottomasti ystäväni, mutta myös perheeni. Ystäville saa marista kaikki turhatkin huolet ja kotiin saa aina mennä, tapahtui mitä tahansa. Myös liikunnalla on iso merkitys siinä, että pysyn järjissäni.


Mahtavaa vuodenvaihdetta kaikille! Palataan ensi vuonna langoille..

12 kommenttia:

 1. Tätä oli tosi kiva lueskella :) Hyvää uutta vuotta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Sitä samaa Emmi!<3

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta, kaikkea hyvää ja onnellista elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle Marjukka! :)

   Poista
 3. Ihana postaus Lili! Tästä oikein huokuu kauas kuinka onnellinen olet kaikesta muutoksesta huolimatta :) Mieletöntä uutta vuotta sinne, olkoon se edellistäkin parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! :) Ihana kuulla! Sitä samaa<3

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta!
  Nappasin itsellekin tämän haasteen, kyllähän sitä kaikkea vuodessa ehtikin tapahtua kun oikein rupesi miettimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne! :)) Tosi kiva juttu, mä kävin lukemassa sunkin postauksen! :)

   Poista
 5. Postauksesi: Wow! Ja mitkä ihanat kuvat. Vastaustesi perusteella luulen sieltä postien takaa löytyvän paljon väkevämmän mimmin kuin mitä blogin lempeys ja hempeys antavat ymmärtää.. ;)

  Vieläkin parempaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hih, se taitaa olla kyllä totta, niin vähän uskallan kuitenkin loppujen lopuksi itsestäni antaa tämän blogin kautta, että kyllähän suurin osa luonteestani jää toisinaan ulkopuolelle ;D

   Sitä samaa sinulle EmJei!<3

   Poista
 6. hei saanko kysyä, että millä ohjelmalla nää kollaasit on tehty? :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tehty ihan Picasalla! :)

   Poista