16. joulukuuta 2014

jouluinen illanvietto

Viikonloppuna osa vanhan työporukkani tytöistä tuli luokseni Tampereelle ja meidän oli tarkoitus viettää pienimuotoisia pikkujouluja hyvän ruuan ja juoman parissa. Kun tämä jengi kokoontuu, ei pöydästä puutu herkkuja ja samaa kaavaa jatkettiin jälleen, vaikka kaksi meistä puuttuikin tällä kertaa.

P1018532
Ei haluttu hääräillä koko iltaa pienessä keittiössäni ja siksi päädyimme helppoon salaattiin ja Stockan kalatiskin ihanaan kylmäsavuloheen. Salaattiin tuli tällä kertaa tammenlehtisalaatin ja rucolan lisäksi hunajamelonia, granaattiomenaa ja vuohenjuustoa. Tumman balsamicon kanssa superherkullista!


P1018536
Kalan ja salaatin lisäksi pöydässä oli täydellisen pehmeää ciapattaa, erilaisia juustoja, keksejä ja viikunahilloa.


P1018556


P1018534


Olin saanut blogin kautta testiin chileläistä Cousiño-Macul-viinitalon Antiguas Reserveras Cabernet Sauvignon-punaviiniä. Täyteläisen ja tumman hedelmäisen viinin sanottiin sopivan erityisesti liharuuille, juustoille ja joulupöytään ja mielestäni se sopi hyvin näin seurusteluviiniksikin. Me tykkäsimme kaikki viinistä kovasti. Itse olen löytänyt punaviinin hienouden oikeastaan kunnolla vasta tänä syksynä, aiemmin tykkäsin vain valkkarista. Punkkua ja juustoja, olen selkeästi kasvanut aikuiseksi..


P1018551
Jälkiruokapöydästä löytyi tietenkin lisää herkkuja. Leivottiin nopeasti piparkakkumudcake tällä ohjeella. Mudcake oli sisältä ihanan pehmeää ja sen kaverina meillä oli vaniljajäätelöä.


P1018558

Tarjoilukulhoista löytyi lisäksi suklaata, joulupipareita ja tuliaisiksi saamiani ystäväni itse paahtamia kanelimanteleita.


P1018533


P1018563
Paitsi että rakastan hyvää ruokaa, rakastan sitä että saan kaivaa kaapistani kauniit viinilasit, tarjoiluastiat ja kankaiset servetit. Joka kerran kun saan aiheen kattaa pöydän edes vähän hienommin, teen sen yhtä suurella innolla.


P1018570
Vaikka olimme suunnitelleet makaavamme ruokakoomassa mun luona koko illan, ryhdistäydyttiin kuitenkin vielä myöhemmin ja lähdettiin käymään muutamilla aiemmin vinkkaamassani Hotelli Tornin Sky Barissa. Meidän ilta oli oikein onnistunut ja oli jälleen ihana saada vieraita tänne mun luokse. Kiitos tytöt ihanasta viikonlopusta! 


P1018585


P1018578


postaus toteutettu yhteistyössä Norex Spirits Oy:n kanssa

8 kommenttia:

 1. Oi miten herkulliselta näyttää! Tuo piparkakkumudcaken resepti pitääkin ottaa talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara! Ota ihmeessä, oli niiin hyvää! :P

   Poista
 2. Höh, mun keksi ei päässy postaukseen! :D ihania kuvia, kiitos vielä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI päässy nyt tällä kertaa, oli liikaa kuvia! ;D Kiitos teille murut!<3

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Mistähän nuo pienet kuusenoksat tai havut ovat peräisin? Oletko hakenut ne ihan vain lunnosta vai myydäänkö niitä jossain? Hassu kysymys, mutta kaipaisin omaan joulukoristeluuni niitä, samoin kuin käpyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä vähän tuhmana revin koulumatkalla meidän yliopiston pihan puusta pari oksaa, ooops.. Ei niin kai saisi tehdä, mutta ehkä muutama oksa ei ketään haittaa, toivottavasti ei puu-raukkaakaan :)) Käpyjä oon ostanut Pentikistä joskus, heheh, ai mikä citymimmi..

   Poista