26. tammikuuta 2015

thaimaustetut pyörykät

Kerroin eilen hääräilleeni viikonloppuna keittiössä enemmän ja vähemmän ja tällainen ruokakokeilu oli tällä kertaa vuorossa;

P1018848
Törmäsin näihin thaimaustettuihin kana-kalkkunapyöryköihin Piretin Instagramissa ja thairuuan rakastajana mun oli pakko kokeilla tätä helpon kuuloista reseptiä. Alkuperäinen resepti löytyy tosiaan täältä.


P1018847






Thaimaustetut kana-kalkkunapyörykät:

- 400 g kanan jauhelihaa + 400 g kalkkunan jauhelihaa

- 2 rkl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 2 pientä sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- pari senttiä inkivääriä
- tuoretta chiliä
- 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua korianteria
- kourallinen thaibasilikaa (itse käytin tällä kertaa tavallista basilikaa)
- 1 rkl soijakastiketta

P1018870


Sekoita korppujauhot kananmunaan. Leikkaa sipulit, valkosipulit ja chili hienoksi, raasta inkivääri raastimella. Kuullota pannulla oliiviöljyssä kunnes pehmenevät hieman. Lisää kookosmaito, mausteet ja suola. Ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman.


Lisää seos turvonneeseen korppujauho-munaseokseen ja kokeile mausteiden määrä (itse tykkään todella tulisesta ruuasta ja omista pyöryköistäni tuli vähän liian lällyjä kun himmailin chilin kanssa, ensi kerralla sitten enemmän mausteita). Lisää seokseen jauhelihat ja vaivaa kunnolla. Anna taikinan maustua kylmässä noin tunti. Muotoile pyörykät pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai niin kauan että pyörykät saavat kauniin ruskean värin.


P1018863

P1018867
Tein pyöryköiden kaveriksi kukkakaalimuusia ja keitin hieman jääkaappiin jääneitä vihreitä papuja. Kukkakaalimuusi on hyvä vaihtoehto perinteiselle perunamuusille ja todella helppo tehdä. Omassa versiossani keitän vain kukkakaalit todella pehmeiksi oliiviöljy-suolavedessä, kaadan ylimääräisen veden pois kattilasta, lisään kattilaan hieman voita ja sekoitan sauvasekoittimella tasaiseksi.


P1018858
Herkullista, terveellistä ja helppoa perusruokaa pienellä twistillä.


P1018853

P1018855
Hääräsin keittiössä muutakin kuin näitä pyöryköitä, mutta tällä kertaa leipomukseni menivät totaalisen pieleen ja uunista tuli ulos jotain aivan muuta kuin mitä piti. Lisäksi onnistuin säätäessäni polttamaan Lexingtonin patalappuni mustaksi! Ei ne hommat suju siis aina täälläkään keittiössä, vaikka koenkin nykyään olevani ihan etevä kotikokki.


P1018876
Sormet syyhyää jo seuraavien reseptien kimppuun ja ruokablogien selailusta on tullut vakkariharrastus. Niin kivaa innostua jostain itselle ihan uudesta jutusta näin paljon!

17 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuuloisia ja myös näköisiä, ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, olivat kyllä herkullisia! :)

      Poista
  2. Komppaan edellistä, aivan ihania kuvia, ja nams herkullisen kuuloinen resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu :)) Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  3. mmmm m. näyttääpäs herkulta ! voitkin kokkailla mulle näitä ens kerralla ;) kiitti kiitti.

    pus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kokkaillaan joku päivä yhessä jotain, tai leivotaan!? :)

      Poista
    2. joo, kuullostaa hyvältä ! voidaankin tehdä pääruoka ja jälkkäri, oikeen pitkän kaavan mukaan :) :)

      Poista
  4. Hmm, jotain olet tehnyt oikein tämän postauksen kanssa, sillä istuin täpötäyden masuni kanssa tähän koneelle ja kas, nyt olen all ready to eat, taas. Että näin. :)

    Kuulostaa ja näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaha hauska kuulla! :D Kokeile näitä joskus, nams!!

      Poista
  5. Nam, täytyypä itsekin kokeilla tätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo iso peukku, suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  6. Kiitos hyvästä ohjeesta! Itsekin taisin vähän pihistellä mausteiden kanssa, joten niitä laitan ens kerralla lisää, sillä se seuraava kerta tulee satavarmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama homma, ens kerralla reilusti enemmän mausteita! :)

      Poista
  7. Nam, kuulostaapa hyvältä! Pakko päästä koittamaan noita pullia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, mausteita kannattaa laittaa kyllä reilusti jos tykkää tulisesta ruuasta! :)

      Poista
  8. Nam näyttääpä hyvältä! Pakko kysyä mistä olet tuon kauniin morttelin löytänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain morttelin joululahjaksi, mutta se oli muistaakseni Casa Stockmannin! :)

      Poista