3. helmikuuta 2015

my hair & skin now

Saatatte muistaa tämän vanhan postaukseni, jossa kerroin silloisista iho- ja hiusongelmistani? Postauksen julkaiseminen oli silloin tosi vaikeaa, mutta olen edelleen iloinen että sen tein, sillä sain silloin ja saan edelleen paljon kommentteja ja sähköposteja aiheeseen liittyen. Aihe on varmasti monelle tuttu, mutta kipeä ja siksi siitä ehkä vähemmän kirjoitellaan.

P1018776

Mitä hiuksilleni ja iholleni sitten kuuluu nykyään, reilu kaksi vuotta ongelmien alun jälkeen? Tätä ollaan usein kyselty ja olen vakuuttanut monille epätoivoisille, että kyllä ne hiukset kasvavat takaisin. Hitaasti, mutta varmasti.

En voi edelleenkään sanoa hiusteni olevan samassa jamassa kuin tuolloin yli kaksi vuotta sitten, mutta positiivisilla fiiliksillä mennään jo ehdottomasti. En enää murehdi hiuksiani, mutta tulen silti joka kerta ihan extrailoiseksi, jos joku kehuu niitä, tai huomauttaa niiden olevan nykyään paksummat. Kampaajakäynnit ovat parhaita, kun kampaajani toteaa joka kerta että täällä on tulossa taas ihan hirveästi uutta tukkaa, jes!


P1018777

Ihoni sen sijaan on oikutellut tämän kahden vuoden aikana sitten sitäkin enemmän. Välillä iho on ollut parempi, välillä huonompi. Mahdollisimman puhdas ruoka, runsas vedenjuonti ja sokerin sekä maito- ja vaaleiden viljatuotteiden välttäminen ovat rauhoittaneet ihoa, kun taas pienikin ruokavaliosta lipsuminen tai stressi ovat tuntuneet saavan katastrofin aikaan.

Vaikka sain ihotautilääkäriltä aknediagnoosin jo vuosi sitten, en vielä silloin halunnut hakea vahvoja reseptilääkkeitä avuksi. Viime kesänä ihon tilanne kuitenkin huononi sen verran, että syksyllä marssin uudelleen ihotautilääkärin pakeille ja aloitin pitkän antibioottikuurin.


P1018784

Vaikka antibioottikuurikaan ei ollut aivan ongelmallinen (pitkä antibioottikuuri tappaa myös ns. hyvät bakteerit ja vatsani on joutunut kestämään aika paljon), se auttoi ja tällä hetkellä ihoni on paremmassa kunnossa kuin vuosiin!

Lääkkeet ovat aika kovaa kamaa ja halusin vältellä niitä viimeiseen asti, mutta olen silti iloinen että söin kuurin. En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä minkä hyvä iho (ja hyvällä iholla tarkoitan kaikkea muuta kuin täydellistä, mutta olosuhteisiin nähden hyvää) voi saada aikaan, tuntuu että voin melkein valloittaa maailman!;)


P1018778
Lääkekuurin lisäksi toinen pikku apurini on ollut oikeanlaiset ihonhoitotuotteet (oikeanlaisen, puhtaan ravinnon lisäksi, jota en edelleenkään voi korostaa tarpeeksi). Samalla kun sain antibioottikuurin, sain kehotuksen marssia apteekkiin ja pyytää asiantuntijoita valitsemaan juuri omalle iholleni toimivat hoitotuotteet. Lähes kaikkea kalliista "merkkirasvoista" luonnontuotteisiin kokeilleena voin nyt sanoa, että taidanpa jatkossakin luottaa apteekkikosmetiikkaan. Sain apteekissa apua kosmetologilta, joka valitsi juuri oikeat tuotteet.


Tällä hetkellä luotan siis aivan sokeasti kaikkeen mitä mulle on suositeltu ja vaikka ensimmäisellä kerralla koko tuotearsenaaliin panostaminen sattui lompakkooni enemmän kuin nettishoppailu, olen ollut todella tyytyväinen. Itse käytän siis tällä hetkellä ranskalaista La Roche Posay-sarjaa. Kyseinen sarja on ihotautilääkärien kehittämä tuotesarja herkälle iholle. Tuotteiden erikoisuutena on La Roche Posay-lähdevesi, joka on antioksidanttista, tulehduksia rauhoittavaa sekä kutinaa ja ärsytystä lieventävää.


P1018781
Omassa käytössäni on niin sarjan puhdistusgeeli, kasvovedet kuin rasvatkin, mutta en viitsi niitä sen enempää esitellä, sillä nämä sopivat parhaiten minulle. Jos sinulla on mitään ongelmia ihon kanssa, suosittelen kääntymään asiantuntevan apteekin puoleen (isoimmista apteekeista löytyy esimerkiksi kosmetologi, joka oikeasti tuntee ihonhoitotuotteet), joka auttaa löytämään juuri oikeanlaiset tuotteet. Itse olin esimerkiksi hoitanut epäpuhtauksia liian rajuilla tuotteilla, eikä hellävaraiset tuotteet käyneet jotenkin mielessäkään. Myös johdonmukaisuudella ja saman tuoteperheen valikoimalla voi olla suuri merkitys. Eli ei kannata välttämättä napata testimielessä joka kerta uutta ja erilaista putelia, vaan pysyä ainakin tiettyyn pisteeseen asti siinä yhdessä ja samassa.


Tällainen on oma tarinani ja ainakin tällä hetkellä voisin sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon. Vaikka ulkonäkö ei todellakaan ole kaikki kaikessa, kyllähän kaunis iho ja hiukset vain tekevät naisen kuin naisen onnelliseksi. Kommentteja ja viestejä aiheeseen liittyen saa edelleen laittaa, vastailen parhaani mukaan ja yritän olla avuksi.

10 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla, että sait lääkkeestä apua! :) Mulle ihotautilääkäri on määrännyt pitkän antibioottikuurin jo kahdesti, mutta eipä ole apua. Kun kuuri loppuu niin hetken päästä oireet palaa.. ja tosiaan huh, itse olin flunssassa ihan älyttömän monta kertaa pitkän kuurin aikana, joten voin kyllä samaistua noihin lääkkeiden tuomiin sivuoireisiin!

  Ja täytyy sanoa, että apteekkikosmetiikka on kyllä todella hyvää. Niissä tuotteissa on monesti jätetty turhat pois ja jäljellä on vain ihon hoidon kannalta tarpeellinen :) Toki poikkeuksiakin varmasti löytyy! Oma suosikkimerkkini apteekkikosmetiikasta on Avène. Tyyristä lystiähän tuokin sarja on, mutta kyllä sitä on valmis vähän maksamaankin, jos tuotteet toimivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, harmi kuulla että sulla eivät ole toimineet :( Kyllä mäkin vielä vähän pelkään, että tulevatko takaisin, mutta mulla toi ruokavalio on ennenkin ollut tärkeässä roolissa ja sen jos onnistuu pitämään hyvänä niin toivon mukaan ongelmat eivät palaa.. Ja noi sivuoireet on kyllä ihan kamalia! Näihin aineisiin saa kyllä rahaa palamaan, mutta jos näillä voin edesauttaa kaunista ihoa, niin olen valmis maksamaan melkein mitä vain :)

   Poista
 2. Mäkin tykkään La Roche Posayn tuotteista ja oonkin tilannut niitä täältä: http://www.easyparapharmacie.com/en/. Tuolla nettikaupassa aika moni apteekista tuttu tuote on todella paljon halvempi. Vaikka tilatessa pitääkin maksaa toimituskulut kilojen mukaan, niin silti tulee halvemmaksi. Kannattaa tsekata toi :) -Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuhannesti vinkistä!!! Paljon tilaankin kosmetiikkaa netistä, mutta enpä tiennyt että apteekkikosmetiikkaakin voi saada sillä tavalla halvemmalla. Kiitos! :)

   Poista
 3. Saanko kysyä onko tuo syömäsi antibioottikuuri juuri Roacuttan? :) Olen itse menossa keskiviikkona ihotautilääkärille, sain syksyllä jo siihen reseptin, joka oli voimassa vain 7vrk, mutta yritin vielä kaikin mahdollisin keinoin välttää antibiootteja ja päätin vielä silloin jättää kuurin väliin. Nyt tilanne on taas pahentunut ja toivon, että saan helpotusta juuri tuosta antibiootista. Mukava kuulla, että sinulla on auttanut! :) -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, jollen nyt ole ihan väärässä, niin Roacuttan ei ole antibiootti. Roacuttan vielä antibiootteja järeämpi ja rajumpi hoitokeino, mä halusin ensin kokeilla "vain" tätä antibioottia. Kysele ennen Roacuttanin ottamista antibioottikuureista, jos ne auttaisivat :)

   Poista
 4. Jos ei nyt maailmaa niin aikamoisen komistuksen ainakin oot valloittanut - kävelitte vastaan espalla eilen! ;) Onkos kyseessä uusi poikaystävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahhh niinkö.. :DD Uusi poikaystävä ei kuitenkaan ollut kyseessä ;D

   Poista
 5. Mun on pitänyt tulla kommentoimaan jo ajattu sitten ja vastailin muuten juuri myös yhteen sun kommenttiin omassa blogissani. Niin, eli siis olipa hyvä muistutus tämä postaus... itse tosiaan olen noita La Rosche Posayn tuotteita käyttänyt, mutta kuin vaivihkaa kaappiin on taas eksynyt monenlaisia muitakin purteloita... ei siinä muuten mitään, mutta kun olen juurikin huomannut tuon saman, että kannattaa käyttää vain näitä yhden merkin tuotteita, eikä missään nimessä ylihoitaa ihoa. Joten otin taas pienen ryhtiliikkeen asian suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit ja täytyykin käydä lukemassa sun vastaus :) Muistelinkin, että säkin olit joskus kirjoittanut näistä tuotteista, tämä on kyllä hyvä sarja herkälle iholle! Itsekin huomasin, kun käytin viikonloppuna mökillä ihan mitä sattuu kasvotuotteita, että sen jälkeen on taas ilmestynyt epämääräisiä näppyjä ihoon. Nyt siis taas takaisin ruotuun ihonhoidon kanssa! :D

   Poista