4. toukokuuta 2015

parvekekauden avajaiset vol. 2

Jos maanantait tuntuvat joskus hieman nihkeiltä tavallisenkin viikonlopun jäljiltä, niin viime viikonlopun jäljiltä tämä maanantai on tuntunut kyllä todella tahmealta. Kun elää melkein viikon Narnian kaltaisessa satumaailmassa vailla oikean elämän velvollisuuksia ja tehtäviä, iskee todellisuus vasten kasvoja aika lujaa.

P1019558
Viime viikolla käytiin kodeissa kääntymässä, vaihtamassa vähän vaatteita, putsaamassa haalareitten persukset likaisesta nurmikosta, hakemassa eväitä, ottamassa pieniä päikkäreitä, että jaksaa taas. Viime viikolla naurettiin jäätävässä tihkusateessa Särkänniemen Tornadossa, syötiin aamupalaksi hattaraa, vierailtiin ehdassa salakapakassa, juotiin lukemattomia laseja skumppaa, puhallettiin saippuakuplia kukkaseppeleet päässä, kuunneltiin Tik Takia ja Paradisiota. Naurettiin, tanssittiin ja elettiin. Elettiin niin, että voi sitten taas kyyryselkäisenä mummona tirauttaa parit kyyneleet näille muistoille.


P1019565


P1019634
Narniamaisen vappuviikon grande finale oli lauantain parvekekauden avajaiset, järjestyksessään toiset. Viime vuonna sain idean pitää parvekkeellani kesän alottajaisbileet, parvekekauden avajaiset, partsibileet, you name it. Nyt bileistä on muodostunut jo perinne.


P1019652
Pirteitä värejä, kesämusaa, kesäruokaa, kesäjuomaa. Niistä on partsibileet tehty. Niin ja kukkaseppeleistä ja kesävaatteista tietty - vaikka sataisikin vettä ja lämpömittari näyttäisi vain muutamia asteita plussaa.


P1019603




P1019567
Tarjoilut hoidettiin taas nyyttäriperiaatteella viime vuoden tapaan. Pöydästä löytyi tällä kertaa muun muassa suolaista chorizopiirakkaa, kesäistä vesimeloni-mansikka-fetasalaattia, tuoreita hedelmiä ja valkkarisangriaa. Itse väsäsin tarjolle kuvan brownie-vaahtokarkki-mansikka-vartaita.


P1019688



Tuntui ihan mielettömän ihanalta pukeutua vaaleisiin kesävaatteisiin ja lakata kynnet pinkiksi. Viime vuonna meitä arvuuteltiin kukkaseppeleissä ja mekoissamme polttariporukaksi, tänä vuonna Lucia-neidoiksi.. Oma asuni koostui Mangon nudesta maksihameesta, Zaran valkoisesta topista ja Bik Bokin ihanasta kukkapannasta, joka mun oli pakko saada, vaikka viime vuodenkin kukkapanta olisi löytynyt kaapista.


P1019559

P1019620
Alkuilta vietettiin pelkästään meidän tyttöporukan kesken parvekkeella käkättäen ja valokuvia ottaen (päätettiin ottaa joka vuosi samanlainen ryhmäkuva - voidaan sitten viimeisenä yliopistovuonna katsoa, miten nuoria ja siloposkisia ollaan joskus oltu, heh). Loppuillasta pieni yksiöni kuitenkin täyttyi muustakin sekalaisesta sakista ja lopulta meidän oli pakko lähteä jatkamaan iltaa muualle, ettei naapurit olisi hermostuneet. 


P1019653


P1019659



Oli kyllä ihan mielettömän hauska ilta ja koko viikko. Vaikka tämä maanantai onkin sujunut vähän tahmeasti, jaksaa näillä muistoilla taas painaa tämän viimeisen kuukauden ennen kesää.


P1019580

P1019625
Onni on nämä tytöt ja se, että vaikka oikea elämä ei voi olla ihan pelkkää Narniaa, kyllä se ihan tavallinenkin arki tuntuu aika kivalta tämän porukan kanssa. Huomenna on varmasti jo taas helpompi nousta kirjastolle pakertamaan.

16 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia. Onni ja ilo välittyvät tänne asti :)

  VastaaPoista
 2. Sinä senkin kaunokki, Lillipillinen! <3 Ja toi panta on upee, munkin on ehkä saatava samanlainen, jos niitä vielä löytyy... ;) Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä senkin toinen!<3 Hih, toi panta on ihana, mut aika överi, en tiedä missä aion käyttää sitä jatkossa!?;D Halit!

   Poista
 3. Ihania kuvia, näistä kyllä välittyy iloinen ja onnellinen tunnelma! Ja nam, mitä herkkuja teillä onkaan ollut tarjolla. Täytyykin pistää näitä korvan taakse omia kesäsynttäreitä varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! :)) Joo noi vartaat oli mustakin kiva idea, muistin kavereideni joskus tehneen samanlaisia johonkin juhliin.. Noihin voi soveltaa melkein mitä vaan herkkuja :)

   Poista
 4. Ihana perinne teillä! :) Ja vitsi noita herkkuvartaita pitää tehdä joskus, hyvä idis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin! :) Naurettiin, että mähän en voi muuttaa koko opiskeluaikana pois tästä kodista, koska muuten perinteet menisi pieleen ;D

   Poista
 5. Ihana postaus Lili <3 fiilis välittyy tänne todellakin, tuollaisissa hetkissä on ihana lillua vaikka se tömähdys arkeen onkin aika suuri aina sen jälkeen... Toisaalta ne ei olisi niin ihania hetkiä ellei sitä arkea olisi välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos ihana! Ja totesit kyllä juuri oikein, arkeakin tarvitaan sinne väliin ja onneksi tämä tiistai tuntuu jo huomattavasti eilistä helpommalta :) Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 6. Ihana perinne teillä! :) Aivan ihania kuvia ja näytät tosi kauniilta ja onnelliselta näissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin ihanaa että päätettiin tehdä tästä perinne :) Ja tosi tosi kivasti sanottu, kiitos<3 :')

   Poista
 7. Minä luin tuolta tekstin alusta nopeasti että "--parvekkeellani allasbileet --". Hetken ihmettelin, mutta tajusin sitten lukea uudestaan... :-D Ihana viikonloppu on teillä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh, mielelläni nekin pitäisin, jos parvekkeelle mahtuisi edes pieni puhallettava lastenallas!!;D Mutta ilman allasbileitäkin - meillä oli tosi kiva viikonloppu :))

   Poista
 8. Moi, voisitko vielä kysyä ystävältäsi mistä tuo harsokukkaa muistuttava panta on? Aivan täydellinen olisi kesän polttareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, panta on Glitteristä, tosin viime vuonna ostettu! Mutta josko vastaavia olisi tänäkin vuonna:)

   Poista