28. elokuuta 2015

kesäpäivä kivinokassa

Viimeisen viikon ajan säät ovat olleet suurimmilta osin ihan mielettömiä. Mulla sattui pari "lomaviikkoa" tähän elokuun loppuun ja olen nauttinut viimeisistä viikoista Helsingissä ihan täysillä. Ollaan vietetty läheisillä kallioilla luvattoman monta laiskaa kesäpäivää ja syöty ihan liikaa herkkuja. Ihanaa. Tällaisten päivien jälkeen olen enemmän kuin valmis muuttamaan takaisin Tampereelle ja palaamaan arkeen.

P1012000
Säätiedotukset näyttivät siltä, että tiistaina olisi viimeinen oikeasti lämmin kesäpäivä ja päätettiin lähteä kaverini kanssa viettämään sitä heidän pienelle mökilleen Kivinokkaan. Kivinokka on ihan mielettömän ihana luontoalue Helsingin Herttoniemessä, josta löytyy lukuisia pieniä siirtolapuutarhamaisia mökkejä sekä muun muassa uimaranta ja kesäkahvila.

P1011968
Ihan uskomatonta, että lyhyen metromatkan päässä Helsingin keskustasta löytyy ihan täydelliset mökkimaisemat. Siinä mökkitietä kävellessä en voinut olla huokailematta ihastuksesta. Ensin kävelimme pienten puutarhapalstojen ohi, seuraavaksi vastaan tuli uimaranta ja lopulta juuri ennen mökkiä pysähdyimme vielä pienelle kioskille ostamaan uunituoreet, sokeriset munkit mökkieväiksi. Kioski oli juuri sellainen perinteinen, jossa luukun yllä luki jäätelöä & makeisia ja hinnasto oli raapustettu käsin valkoiselle paperilapulle kioskin seinään. Kioskin täti alkoi heti innoissaan juttelemaan meille ja muutenkin koko Kivinokassa vallitsi ihanan yhteisöllinen tunnelma.

P1011994

P1011981

Kaverini kertoi, että Kivinokassa tapahtuu koko kevään, kesän ja syksyn vaikka mitä. On kirpputoria, kalakilpailuja, juhannusjuhlia, rosvopaistijuhlia ja sieniretkiä. Ihanaa!! Jokainen mökki on kooltaan 12 neliötä ja terassia mökin eteen saa rakentaa kahdeksan neliön edestä. Osa mökeistä oli huonommassa kunnossa kuin toiset, osa sen sijaan varsinaisia helmiä. Kivinokassa voi siis vierailla kuka tahansa, vaikkei mökkiä sieltä omistaisikaan, joten suosittelen ehdottomasti pakenemaan sinne joskus kaupungin hälyä!

P1011973
Kaverini mökki oli laitettu tosi nätiksi, ihania pieniä, vanhoja yksityiskohtia siellä täällä. Pieneen mökkiin mahtui sänky, minikokoinen keittiö sekä pöytä ja tuolit, eli juuri kaikki tarpeellinen. Meidän päivän tarkoituksena oli vain nauttia hyvästä ruuasta ja oleskelusta.

P1011984

P1011986

P1012002
Aamulla Stockan Herkussa päivän menuuta pähkäillessämme muistin lukeneeni Jonnan blogista ihanan kuuloisesta kesäkurpitsapastasta ja päätimme laittaa kyseisen reseptin testiin. Ruoka oli todella helppo valmistaa alkeellisemmissakin mökkiolosuhteissa ja oli todella hyvää! Samaan sadonkorjuu-kampanjaan liittyen oli myös Laura kirjoittanut ihanasta sadonkorjuulasagnesta, jonka ajattelin myös laittaa testiin heti omaan kotiin päästyäni, ihanaa kokeilla välillä jotain uusiakin reseptejä!

P1011983

P1012011
Ruuan jälkeen oli tietysti päiväunien aika ja pötkötettiin pitkän aikaa vierekkäin sängyllä. Siinä aukinaisesta mökin ovesta avautuvaa maisemaa ja tuulessa huojuvia puita tuijotellessa oli jotenkin maailman onnellisin fiilis. Elämä on niissä pienissä hetkissä. Elämä on parasta just nyt.

P1012014
Jälkkäreiksi (tai oikeastaan jälkkäri numero 2., koska ne ihanat sokerimunkit..) syötiin vaniljakastikkeesta, tuoreista marjoista ja kaurakeksimuruista kootut trifflet. Niin yksinkertaista, mutta ah, niin hyvää! Istuttiin ulkona, lapioitiin taivaallista herkkua suuhun silmät kiinni ja todettiin, että nää on niitä hetkiä, jotka muistaa pimeän talven keskellä. Että voi kun niihin voisi taas palata.

P1011970
Aika täydellinen kesän "viimeinen" päivä..

4 kommenttia:

 1. nice
  http://melodyjacob1.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hei mahtavaa, että kesäkurpitsapasta maistui! Ja aivan ihania nämä sun kesäfiilistelyt täällä, hymy tuli huulille useammankin rivin kohdalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli ihan mielettömän herrrrkkua, kiitos siis vaan reseptistä ja pelastuksesta kauppa-paniikissa! :D Hih, voi kesä, miksi olet jo lopuillaan…

   Poista