18. helmikuuta 2016

inspiring coffee table books

Ensinnäkin, kiitos kaikille jotka vastailitte ystäväkirjaan edellisessä postauksessa, niitä oli ihan mielettömän kiva lueskella!! Pakko sanoa, että erityisesti mieltäni lämmitti kuulla, että olette tykänneet mun snäpeistä. Olen kuullut monen sanovan, että musta saa siellä aivan erilaisen kuvan kuin täällä blogin puolella ja se pitää kyllä varmasti hyvin paljon paikkansa. Siellä pystyn jotenkin tuomaan persoonaani paljon enemmän esille, joten tykkään siitä kanavana tosi paljon. Kivaa siis että seurailette sielläkin, mut löytää sieltä nimimerkillä lilli.sofia!

Mutta sitten itse postauksen aiheeseen. Mun alkuvuosi on ollut todella tiukka sekä koulujuttujen, että kaikkien muiden aikataulujen suhteen ja aikamoinen stressi on tuntunut välillä nostavan päätään. Jos käy iltaisinkin ihan ylikierroksilla, eikä edes kova urheilu auta, on asialle pakko tehdä jotain. Nyt olen yrittänyt pyhittää illat tietokoneen näpyttelyn sijaan (vaikka olisinkin kirjoitellut vain blogia) rentoutumiselle.

P1011094


Viltti korviin, hyvä sarja pyörimään telkkariin tai kirja käteen. Ei sosiaalisen median selailua enää viimeisenä sängyssä (ei todellakaan onnistu joka ilta). Myös venyttelyn olen yrittänyt ottaa tavaksi iltaisin. Olen myös huomannut, että kaikkien seuraavan päivän tärkeiden juttujen kirjoittaminen ylös esimerkiksi puhelimen muistioon auttaa kummasti. Enää ei tarvitse miettiä, mitä kaikkea sitä pitää seuraavana päivänä muistaa ja voi oikeasti vain rentoutua.

Olen tykännyt lukea iltaisin hömppäpokkareita, mutta nyt tilasin itselleni myös hieman toisenlaista luettavaa. Myönnetään, että näissä valinnoissa oli hieman kyse myös ulkonäöstä ja kirjoista tuli myös kiva sisustuselementti kaapin päälle! ;) Mutta kauniiden kansien lisäksi kaikki kolme kirjaa ovat omalla tavallaan inspiroivia.

P1011062

Garance Dorén, ranskalaisen muotibloggaajan, valokuvaajan ja kuvittajan kirja Love x Style x Life on nimensä mukaisesti sekoitus tyylijuttuja ja muuta elämää tyylin ympäriltä. Kirja on todellinen inspiraation lähde varsinkin omien unelmien tavoitteluun ja Garancella on hauska ja humoristinen tapa kirjoittaa.


"And, to make these things happen, I learned to trust myself and follow the energy. The energy of places, of people. The energy I feel but also the energy I put out into the world."

P1011101
Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomia -kirjaa taas voisi kuvailla jonkinlaiseksi oppaaksi, jonka avulla elämästä voi tehdä omien ajatusten kautta mahdollisimman kaunista ja hyvää. Ensimmäiset lauseet saivat mut jo hieman kyseenalaistamaan kirjavalintaani, mutta luettuna kirjaa pidemmälle huomasin, ettei se todellakaan ole mitään diipa daapaa, vaan asiat todellakin ovat niin. Varsinkin tämä kirja on tuonut mulle jotenkin rauhaa ja hyvää oloa stressin keskelle.


"Luomme itse oman todellisuutemme sekä rajat sille, mikä on meidän kohdallamme mahdollista. Maailmamme muodostuu ajatustemme kaltaiseksi. Saamme sen, mitä eniten ajattelemme, ja mihin vahvimmin uskomme – halusimmepa tai emme."

P1011052
Viimeisenä todellisen sisustuslegenda Kelly Hoppenin sisustuopas Home: From Concept to Reality. Kirja on monipuolinen sisustusopas ja sisältää Kellyn oppeja aina päätöksenteosta siihen, miten tyynyt kannattaa sängyn päälle asetella (ilokseni huomasin omien tyynyjeni olevan aseteltu sängylle juuri niin kuin Kelly neuvoo! ;D). Läheskään kaikki kirjan sisustukset ja kuvat eivät todellakaan ole tyylisiäni, mutta kyseessä on kattava ja hyödyllinen opas sisustamisen saloihin.


"Always find time to make the bed properly. It takes only five minutes, but gives you such a lift when you walk into the bedroom at the end of a long and tiring day."

P1011105
Inspiroivia juttuja on aina jotenkin niin voimauttavaa lukea, niin blogeista kuin kirjoistakin. Lukulistallani ovat näiden kirjojen lisäksi ainakin seuraavat kirjat: Gretchen Rubin Onnellisuusprojekti, Brian Tracy Menestys ja onnellinen elämä sekä Dale Carnegie Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

Oletteko lukeneet jotain näistä? Hyviä kirjavinkkejä saa myös heitellä kommenttiboksiin! :)

8 kommenttia:

 1. Minäkin olen lukenut tuon Onnellisuusprojekti -kirjan ja se oli minlle ainakin todella voimaannuttava kokemus - suosittelen lämmöllä! :) Omalla lukulistallani olisi seuraavaksi Aidosti kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, pitää siis ottaa se seuraavaksi lukulistalle! :)

   Poista
 2. Oi, aivan ihana postaus! Luin juuri tuon Garance Dorén kirjan ja se oli todella inspiroiva. Seuraavaksi lukulistalle laitettava Hyvän elämän anatomia. Ja kuulostavat todella hyviltä nuo kirjat, mitkä löytyvät sun lukulistalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Eikö, hauska ja kaunis samaan aikaan! Suosittelen kyllä tätä Hyvän elämän anatomiaa, jotenkin niin rauhoittava ja voimaannuttava samaan aikaan..

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä, täytyy pitää nämä mielessä kun olen saanut edelliset luettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, suosittelen ehdottomasti näitä kaikkia! :))

   Poista
 4. Kauniita ja varmasti mielenkiintoisia kirjoja.
  Pitää pitää noi kirjavinkit mielessä :) Onnellisuusprojekti -kirjan lainasinkin juuri kirjastosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kannattaa pitää nämä mielessä! :))

   Poista