3. maaliskuuta 2016

overnight oats

Syön aamiaisella melkein joka aamu joko itse tehtyjä vihersmoothieita tai puuroa. Vaikka lempparikomboni puuron saralla on kaurapuuro, johon on sekoitettu kookosöljyä ja päälle heitetty mustikoita ja banaanisiivuja, on välillä kivaa tehdä jotain muutakin. Tuorepuuroja tuleekin tehtyä aina silloin tällöin, kun vain muistan ostaa jogurttia ja mantelimaitoa jääkaappiin.

P1011226


P1011218


Tuorepuuroni perusresepti on yksinkertainen ja muuntelen sitä aina sen mukaan, mitä sattuu olemaan jääkaapissa tai mitä tekee mieli. Tästä ohjeesta tulee täyteen tuollainen puolen litran lasipurkki, joka itselläni on käytössä. Siitä riittää yleensä sekä aamiaiselle, että vähän myös välipalaksi myöhemmin päivällä.

Tuorepuuro:


- 1 dl mantelimaitoa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl kaurahiutaleita (käytän Provenan gluteenittomia jumbohiutaleita)
- 2 rkl chia-siemeniä
- vaniljaprotskua, aitovaniljaa tai vanilja-sokeria
- marjoja, hedelmiä tms.


Sekoita kaikki ainekset, laita ilmatiiviiseen purkkiin ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile marjojen tai hillon kera.

P1011215
Omaan tuorepuurooni heitän useimmiten vain mustikoita ja vadelmia, niitä kun sattuu olemaan pakkasessa melkein aina, mutta hyviä makupareja ovat myös esimerkiksi banaani & maapähkinävoi & kaneli tai tuoreet mangopalat ja jogurtin korvaaminen Valion mangorahkalla, mmmm.

P1011206
Tuorepuuroissa parasta on kyllä niiden helppous, aamulla ei tarvitse alkaa vääntämään sen kummemmin aamiaista, kun se on jo valmiina odottelemassa jääkaapissa. Suosittelen kiireisiin aamuihin ja varsinkin ihmisille, jotka syövät aamiaisen vasta kotioven ulkopuolella esimerkiksi bussissa! :D

P1011202
Täällä päässä pahin kiire jatkuu vielä hetken, mikä on valitettavasti näkynyt postaustahdissakin. Kohta pitäisi (ehkä) alkaa helpottamaan, joten sitten toivottavasti kerkeän paremmin tänne bloginkin pariin. Kuullaan taas, kivaa päivää kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Tuorepuurot ovat kyllä helppoja ja kivoja aamiaisia :) kevään tullen alkaa itselläkin aina tuorepuurohammasta kolottaa, talviaikaan tulee syötyä lämmintä puuroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Ja totta, ehkä talvella tekee enemmän mieli lämmintä puuroa, kesällä sitä ei niinkään tuu syötyä..

      Poista