10. maaliskuuta 2016

paris is always a good idea

Onneksi lähdin. Onneksi raivasin kalenterista tilaa, päätin elää hetkessä ja miettiä seurauksia myöhemmin. Koska Pariisi on aina hyvä idea. Varsinkin, jos kaupungissa on muotiviikot meneillään ja sulla on kutsu niille. Nyt voin taas ruksia bucket listiltani yhden kohdan yli.

P3062102
Palaan itse Marimekon näytökseen ja sen tunnelmiin vielä myöhemmin, mutta tässä satunnaisia räpsyjä meidän lyhyeltä, mutta sitäkin ihanammalta lomalta tuossa muodin mekassa. Meitä oli reissussa tosiaan viiden hengen tyttöporukka ja yövyimme Hannan, Riikan ja Millan kanssa Marian ihanassa pariisilaisasunnossa keskellä kaupungin sykettä. Näytöspäivänä seuraamme liittyi kaksi vahvistusta, kun Jonna ja Essikin olivat tulleet Marseillesta katsomaan näytöstä, ja itse näytöksessäkin oli kiva törmätä muihinkin uusiin ja vanhoihin tuttuihin.

P1011978


P3062304
Ja vitsit mitä juttuja kolmeen päivään mahtuikaan! Vaikka näytös ja kaikki siihen liittyvä pöhinä menevät melkein ykköseksi, on kyllä pakko sanoa, että parasta reissussa oli silti meidän porukka ja uudet ihanat tuttavuudet. En voi koskaan kylliksi korostaa, kuinka upeisiin tyyppeihin blogin kautta on saanut tutustua. Jo saapuessani Marian asunnolle hieman muiden tyttöjen jälkeen, totesin ääneen, että oli hassua esittäytyä, koska tuntui, kuin olisimme tunteneet jo kauemminkin.

P1011841
Kolmen päivän aikana otettiin satoja, ellei tuhansia kuvia, syötiin herkkuja ihanissa ravintoloissa sekä Marian luona (Maria piti meistä niiin hyvää huolta!), nukuttiin siskonpedissä, naurettiin luksusputiikeissa ällörikkaille, mutta tyylittömille venäläisrouville ja karvakengille, pukeuduttiin parhainpiimme Marimekon näytökseen, jäädyttiin kuoliaaksi paljaissa säärissä ja avojaloin, koska kauneuden eteen pitää vähän kärsiä, kikatettiin viinipullo kainalossa Seinen vartta kävellessämme sekä nipisteltiin itseämme, koska ei tahdottu yhtään tajuta, että se kaikki tapahtui oikeasti meille.

P1011633

P3062285Oli ihan parasta, että suurin osa meistä oli jo nähnyt kaikki pakolliset nähtävyydet aiemmin ja siksi pystyimme keskittymään vain fiilistelyyn. Koska Maria oli viettänyt kaupungissa jo useamman kuukauden, hän tiesi entuudestaan parhaat reitit ja paikat. Oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä, mihin mennä ja missä jäädä metrosta, Maria kyllä tiesi. Samalla oli kivaa päästä elämään kaupungissa hieman enemmän paikallisin silmin, kun emme asuneet hotellissa tai käyneet ihan joka aterialla ravintolassa.

P1011679


P1011968
Vaikka nähtävyydet olivatkin jo tuttuja, aiheutti Eiffel-tornin näkeminen ihan yhtä syvän ihastuksen huokauksen kuin ensimmäiselläkin kerralla ja kuvasin ihan yhtä monta turhaa kuvaa henkeäsalpaavan kauniista rakennuksista kuin viimeksikin. Pariisissa vain on sitä jotain.

P3062303


P3062238
Inspiraatiotulva oli tietenkin taattu koko viikonlopun, kun jo omasta seurueesta löytyi niin monta tyylikästä daamia ja muutenkin koko kaupunki kuhisi muotikansaa. Jossain vaiheessa meinattiin jo masentua ihan täysin, kun omat asut tuntuivat niin nähdyiltä kaikkiin niihin erikoisiin ja upeisiin asuihin verrattuna, mutta sitten todettiin, että mehän ollaan pohjoismaalaisen yksinkertaisen upeita ja tyylikkäitä.

P3062099
Jotain tuli kaupungissa shoppailtuakin, niistä lisää myöhemmin. Kyllä reissuilta ostetut jutut vain ovat jotenkin niin paljon spesiaalimpia, kuin esimerkiksi netistä tilatut, vaikka siellä nykyään paljon shoppailenkin.

P3072057


P3062103
Koko viikonlopuksi oli luvattu sadetta, mutta vettä ripotteli vain ihan muutamia kertoja ja muuten sää oli pääosin tosi kiva, saimme jopa nauttia auringonpaisteesta! Kukkivia magnolioitakin pääsin ihastelemaan ja kevät oli Pariisissa muutenkin jo ihanan pitkällä.

P1011618
Kaiken kaikkiaan täydellinen viikonloppu takana, jonka tulen muistamaan varmasti aina. Lentokoneessa matkalla Pariisiin mietin, kuinka onnekas olen, että saan kokea jo toisen tällaisen seikkailun muutaman kuukauden sisään. Aivan erilaisen seikkailun kun Bali, mutta seikkailun kuitenkin. Olen onnekas.

P1011602


P3062287
Kiitos vielä tuhannesti koko meidän Suomi-tiimille ja erityisesti Marialle, joka majoitti meidät ja piti meistä niin hyvää huolta. Toivottavasti päästään pian taas näkemään koko porukalla! 

P1011964

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja teksti! Tästä välittyy paljon hyvää fiilistä :)

  VastaaPoista
 2. I see black trio bag *sydänsilmä emoji x 5* :D
  Ihana teksti, upeat kuvat ja iiiihana Pariisi! Voi mikä mieletön kaipuu sinne on, juuri tuohon niin hyvin kuvailemaasi huolettomuuteen ja onnellisuuden tunteeseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih jooo, se tais tarttua matkaan!!:D Iih ja niiin, Pariisi on kyllä best, just niin ihanaa, kevyttä ja onnellista!!<3

   Poista
 3. Voi että. Muuten niin ihana postaus, mutta tuo venäläisrouville nauraminen latisti tämän jutun. Ehkä käsitin sen jotenkin väärin? Aikuiset ihmiset nauramassa toisille (ei hyväntahtoisesti) on aina mautonta. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että. Tuntuu vähän, että halusit tahallasi lukea lauseen väärin. Luitko lauseesta myös sanat ällörikas ja tyylitön? Tai satuitko lukemaan hetki sitten tämän HS:n artikkelin: http://nyt.fi/a1457321003308 siitä, että sarkasmi on netissä vaikea laji? Tiedät varmasti itsekin sen stereotyyppisen suomalaisen mielikuvan rikkaista venäläisistä, jotka tulevat vaikkapa Suomeen ostamaan kalliita juttuja turkit päällä ja luksuslaukut olalla keikkuen, vailla tyylitajua ja perimmäisenä tarkoituksena osoittaa, kuinka sitä rahaa on? Ihan samalla tavalla esim. ruotsalaiset ajattelee meistä, että kaikki suomalaiset on juntteja, tällaisia esimerkkejä on loputtomiin.

   Ja veikkaan että olisit itsekin hieman naureskellut, kun olisit tämän toimituksen liikkeissä nähnyt. Anteeksi jos nyt jotenkin loukkasin sinua tällä kommentillani, mutta tänne kannattaa muutenkin tulla sellainen sopiva pilke silmäkulmassa, niin ymmärtää mun juttuja ehkä vähän paremmin! ;)

   Poista
  2. Loukkasinko sinua kommentillani, kun matkit viestini aloitusta? Tarkoitukseni oli ilmaista mielipiteeni asiallisesti. Joka tapauksessa rikas ja tyylitön ei mielestäni anna oikeutta nauraa toiselle. Ehkä he ovat onnellisia omassa tyylissään? En välttämättä itsekään pidä monesta tyylistä, mutta enhän minä niitä vaatteita pidäkään.

   Sarkasmi on vaikea laji, enkä sitä kyseisestä kohdasta nyt huomaa.

   Poista
  3. Voi, et ollenkaan, lähinnä mietin, että voitko ihan totta olla tosissasi kommenttisi kanssa? Mutta ilmeisesti olit. Meillä on näköjään nyt niin eri käsitys tästä aiheesta, että on ihan turha lähteä väittelemään asiasta. Seuraavalla kerralla, kun haluat ilmaista asiallisen mielipiteen, niin voit varmasti tehdä sen ihan omalla nimelläsi ja kasvoillasi, niin se olisi hieman helpompi ottaakin asiallisena. Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia Lilli! <3 Ja hauskaa nähdä itseään muiden kuvaamana. Oli niin mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos Hanna!! Mulla oli teistä muitakin kuvia, voi lähettää niitä :)

   Poista
 5. Ihanan keväisiä kuvia Pariisista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, siellä oli kyllä kevät jo niin paljon pidemmällä kuin täällä! :)

   Poista