4. huhtikuuta 2016

kuulumisia & avautumista

Välillä tuntuu ihan absurdilta iskeä tänne blogiin harmonisia kuvia hajuvedestä tai päivän asusta, kun todellisuus oikeassa elämässä ei voisi olla yhtään kauempana kuvista. Jos joku siis koskaan, ikinä kadehtii kenenkään (varsinkaan bloggaajan) elämää, niin muistakaa, ettei se, mitä näkyy somessa, ole todellakaan koko totuus..

P1011007
Mulle kuuluu kyllä ihan hyvää, koko alkuvuosi ja varsinkin pari viime kuukautta ovat vain olleet aikamoista kaaosta, niin hyvässä kuin pahassa. Helmikuussa istuin kymmeniä tunteja niin bussissa, junassa kuin lentokoneessakin, reissasin Helsingin, Tampereen, Vaasan, Porin ja jopa Pariisin välillä. Milloin kyseessä oli työjutut, milloin työhaastattelu ja milloin läheiset. Tykkään olla liikkeessä, mutta kyllähän se reissulaiffi aina kuluttaa ja omat arjen rutiinit jää täysin takaa-alalle. Pakkaat ja purat tavaroita ja kiikutat niitä selkä väärällä paikasta A paikkaan B.

P1011016
Reissailun lisäksi on pitänyt tasapainotella kouluhommien deadlinejen, kandin teon, työjuttujen, blogin, treenien ja sosiaalisen elämänkin välillä, joten kiire on kyllä ollut aikamoinen. Eikä siinä kiireessäkään tavallaan mitään, kyllä sen vielä handlaa, mutta kun kaiken kiireen lisäksi yhtälöön lisätään vielä liuta epävarmuustekijöitä, kuten asumiseen, kesätöihin ja syksyn vaihtoon liittyviä seikkoja, on pienen ihmisen pää välillä ihan totaalisen pyörällä. Ja kun koetellaan jaksamista, niin koetellaan sitten oikein kunnolla ja heitetään soppaan vielä vähän huolta läheisistä ja heidän terveydestään.

P1011019

Mutta niinhän se homma on, että kaikki järjestyy aina ja kaikelle on tarkoitus. Noita lauseita hoen aina sekä itselleni että kavereilleni. Ja vaikka niihin ei aina ihan uskoisikaan, niin niin se vaan on. Suurimmat kouluhommat on jo takanapäin ja kandinkin esittelin tuossa viime viikolla muulle seminaariryhmälle. Vielä siinä on toki tekemistä, mutta alkaa näyttää vahvasti siltä, että allekirjoittanut voi kutsua itseään yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi kevään loputtua! Lisäksi kesän asumiskuviotkin ovat hiljalleen selkiytymässä ja tiedossa on ilokseni jälleen Helsinki-kesä. Ennen varsinaista muuttoa joudun asustelemaan hetken kodittomana kavereiden nurkissa, mutta onneksi mulle on siunaantunut niin ihania ihmisiä mun elämään, että he ovat valmiita ottamaan mut nurkkiinsa pyörimään.. 

P1011034
Lisäksi tässä kuussa on tiedossa vaikka mitä juhlan aihetta aina mun synttäreistä vappuun (jolloin pääsen juhlimaan myös palautettua kandia) ja molempiin juhliin onkin jo tiedossa vaikka mitä eeppisiä suunnitelmia, iiih! Ja niin, Instagramissa jo asiasta mainitsinkin, mutta täällä blogin puolella en ole tainnut asiasta keretä kertomaan, eli syksyn vaihtokuviot ovat myös vihdoin selvillä ja tulen viettämään ensi syksyn Tukholmassa! Vaikka välissä on vielä ihana kesä elettävänä, en malta odottaa syksyä ja uusia haasteita, valkkailin juuri mulle kursseja ja ihan tajuttoman mielenkiintoinen syksy varmasti tulossa jo pelkästään opiskeluiden ansiosta.

P1011020

Eli vaikka välillä tuntuu, että haluaisi vain hautautua peiton alle pakoon kaikkia velvollisuuksia ja kurjia asioita, kyllä täällä vielä sinnitellään ja uskotaan helpompiin aikoihin! Kiire vaan on heijastunut ja tulee varmaan edelleen heijastumaan tänne blogin puolelle, mutta kun tämä elämä tästä taas vähän tasaantuu, niin eiköhän motivaatiokin blogia kohtaan kasva. Pukeutumisinspiraatio olisi ainakin ihan huipussaan keväisempien säiden myötä, mutta vaatteet ja muut kamani on tällä hetkellä ripoteltuna kolmeen eri kaupunkiin, eli katsotaan kuljenko koko kevään samoissa ryysyissä..:'D

Terkkuja vaan siis täältä ja hieman realistisempia juttuja tällä kertaa.. Kivaa uutta viikkoa kaikille! :)

19 kommenttia:

 1. Voin niin samaistua tuohon vaihtojännitykseen, itse olen lähdössä ensi kevääksi Zurichiin maisterivaihtoon. Tuntui että sai olla koko ajan kyttäämässä meiliä :) Tsemppiä kiireisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, onnea vaihtopaikasta sinne! :)) Kiitos paljon tsempeistä<3

   Poista
 2. Kiva kuulla sun kuulumisia Lilli ja hei TERVETULOA Helsinkiin! Mahtavaa! Meetingejä kehiin <3 Kiireeltä kuulostaa, ja stressaavalta, mutta - kaikki järjestyy. Niin vaan aina tapahtuu, vääjäämättä. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiiiitos, ihanaa päästä taas sinne :)) Meetingiä kehiin siis asap! Kaikki järjestyy joo hehee, hoen tota k o k o ajan itelleni :D Kiitos tsempeistä<3

   Poista
 3. Tsemppiä kovasti kiireisiin, ja toivon kovasti, että läheisesi asiat selviävät myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjukka!<3 Asiat on jo parempaan päin, sekä mulla että läheisilläni, onneksi :)

   Poista
 4. Onnea vaihtopaikasta, ihan huippua! :) ja ymmärrän kiireen tuoman ahdistuksen tunteen, täällä vähän sama homma... Mutta ainakin saa asioita tehtyä ennen kesää ja pääsee sitten nauttimaan siitä täysin rinnoin! ;) Ps. Jos joskus tarvitset sohvapaikkaa, niin ilmoittele vaan! Muutenkin ois ihana nähdä taas, kun kotiudut Helsinkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos Emmi! :) Toi on ihan totta, niin pitää yrittää ajatella ;) Ja oih, kiitos superisti tarjouksesta, oot enkeli, ihanaa tietää että ympärillä on ihmisiä jotka on valmiita auttamaan! Ja hei ehdottomasti nähdään pian!<3

   Poista
 5. Heh, vähän samantyyppistä avautumista minullakin oli blogin puolella tänään. Yritän aina kaikkia tuttaviakin muistutella, että pientä mediakriittisyyttä peliin, ei se meidän bloggaajien elämä ole pelkkiä höyryäviä cappucino-kuppeja ja ruusujen asettelua vaikka se siltä saattaa helposti vaikuttaakin. :) onnea kandista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, pitääkin käydä kurkkaamassa ja hakemassa vertaistukea :D Heh, niinpä, vaikka itseltäkin se meinaa aina välillä unohtua kun katsoo muiden blogeja tai instaa :D Kiitos paljon, vaikka ihan vielä se ei valmis olekaan :)

   Poista
 6. Voi lilli miten ihanan aito postaus! Onnea vaihtokuvioista! Ihan mahtava juttu :-)<3 Toivottavasti sinulla ja läheisillä on kaikki hyvin <3

  Jaksamista kevääseen!xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Siiri, kiitos, tänne varmasti on vähän heijastunut stressifiilikset, niin piti niistä vähän avautua :) Kyllä täällä mennään parempaan päin<3 Ihanaa kevättä sinnekin Siiri! :)

   Poista
 7. Hei jee, itse olen menossa myös Tukholmaan vaihtoon, mutta vasta kevääksi 2017. Saat sitten kertoa täällä kaiken Tukholmasta vaihtokohteena!:))) Yksi kysymys tähän liittyen onkin jo nytten, sillä itse painin tämän asian kanssa jo nyt, vaikka lähtööni on niin sanotusti ikuisuus, eli missä aiot asua Tukholmassa? Tukholman asuntotilanne on niin hirvittävän huono edelleen, että eniten ahdistaa vain se, että joudunko asustamaan teltassa kampuksella koko vaihtoaikani.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän, jee, onnea sullekin vaihtopaikasta, harmi ettei olla samaan aikaan! :) Kerron ehdottomasti, en malta odottaa syksyä :)) Ja siis, ihan sama asia mietityttää itseänikin ja oon jo nyt paniikissa katsellut eri vaihtoehtoja! Eli lupaan kyllä kertoa sitten tästä asuntoasiastakin kun se on ajankohtainen. Täytyy vaan tässäkin asiassa luottaa, että kaikki järjestyy :)

   Poista
  2. Ois ollut ihan super kivaa olla samaan aikaan! Opiskelet vielä niin samaa alaa kuin minä. Itse opiskelen Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä, ja yhteiskuntatieteiden tutkinto ku on hyvin lähellä.

   Olen kuullut, että osa vaihtareista saa yliopiston puolesta jonkinlaisen "opiskelija-asunnon" mutta en toisaalta ole löytänyt ohjeita siitä, miten näitäkin haetaan. Toisaalta luin jostain, että suomalaisten on vaikea saada näitä kämppiä (en sitten ymmärrä että miksi).

   Poista
  3. No niinpä! :) Meetkö siis myös tonne Department of media studies vai mihin? :) Joo mäkin kuulin näistä asunnoista ja että sellaista voi hakea, mutta en tiedä mitkä mahkut niissä tosiaan on :/

   Poista
  4. Mä meen Department of Political Science, en itseasiassa tunne yhtään Tukholman yliopiston kampusta tai missä mikin sijaitsee, vaikka Tukholmassa tulee käytyä monta kertaa vuodessa.

   Pienen googlettelun jälkeen muuten selvisi, että lähempänä vaihtoa (luulis että sulla pian) ne yhteyshenkilöt Tukholman päädystä laittavat sulle infokirjettä, missä on ohjeet miten voi hakea niitä vaihtareiden asuntoja. Niitä on tosiaan todella rajattu määrä, että varmaan pitää olla hyvät perustelut tai muuta, että semmoisen saa.

   Poista
 8. Minkälaista työtä haluaisit tuolla koulutuksella sitten myöhemmin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh anteeksi, tää kommentti on unohtunut multa täysin!!:/ Mutta siis nyt hain esimerkiksi muutamaan isoon firmaan viestintäosastoille harjoitteluun, sekä myös pariin tunnettuun viestintäyritykseen. Käytännössä vain taivas on rajana ja voin tehdä tällä koulutuksella tosi laajasti viestintähommia sekä julkisella, että yksityisellä puolella. Mua itteä kiinnostaa kaupallinen puoli enemmän ja joku rento ja nuorekas viestintä/media/pr-toimisto olis aika sellainen unelmaduunipaikka, mutta katsotaan mihin virta vielä vie :)

   Poista