21. elokuuta 2016

august is the sunday of summer

Tuijotin viime yönä ikkunasta sisään loistanutta kirkkaankeltaista täysikuuta ja kuuntelin alhaalta kadulta kuuluvia vaimeita yökerhosta lähtevien ihmisten ääniä. En saanut unta koska olo oli jotenkin niin levoton. Mietin osaksi vielä pakkaamatonta matkalaukkuani, kesää ja sen siisteimpiä hetkiä, sekä sitä, että siitä oli jo muka yli neljä kuukautta kun raahasin tavarani jälleen kerran Helsinkiin. Nuo neljä kuukautta ovat tuntuneet menneen ohi niin nopeasti. Neljä kuukautta täynnä hyviä hetkiä, huonoja hetkiä, täydellisiä hetkiä. Erityisesti täynnä ihmisiä, joita mulle tulee valtava ikävä. Meidän lääväluolaa, joka on ollut niin helvetin ärsyttävä, mutta samalla niin parasta. Sellaista aikaa elämässä, mitä ei välttämättä enää koskaan saa takaisin? Se tuntuu vähän kamalalta.

P8020530

P8020189

Tänä kesänä oon:

- asunut kolmen mimmin kimppakämpässä, jossa on ollut isomman osan ajan sotkuista kuin siistiä. Pyykit on lojuneet kuivaustelineillä ties monetta päivää, tyhjiä kahvikuppeja on joka nurkalla ja imuri on heilunut vain muutaman kerran. Vastapainona on kuitenkin ollut lukemattomat, korvaamattomat illat, kun ollaan lojuttu meidän lattioilla isolla porukalla.

- tuhlannut ihan liian monta euroa rieslingiin ja kossuvissyihin limellä.

- tuhlannut ihan liian monta euroa ulkonasyömiseen ja elämyksiin (vai voiko niihin koskaan tuhlata liikaa?). 

P7250517
- tehnyt kivoja duunikeikkoja, tehnyt paskoja duunikeikkoja ja tehnyt hämmentäviä duunikeikkoja. Fiilistellyt Ruisrockissa auringon paistaessa JVG:n tahtiin, juonut skumppaa nosturissa Pori Jazzien yllä ja istunut gorillapuvussa Visulahden keinukarusellissa. Nukkunut muutamia tunteja yössä ja tehnyt 12 tuntisia päiviä, itkenyt, nauranut ja hajoillut työkavereiden kanssa sekä miettinyt, ettei tällaista jengiä vaan edes ole. Availlut samojen tyyppien kanssa sormet verillä limutölkkejä ja bailannut jokilaivoilla ja paljuissa.

P1018950

P8010124
- istunut satoja kilometrejä autossa Suomipopin hittejä kuunnellen. Laulanut ikkunat auki Neon 2:sen Kemiaa. Laulanut samaa biisiä myös liian monta kertaa Erottajan karaokessa.

- istunut Flown sunnuntaina aurinkoisessa Suvilahdessa kuuntelemassa J. Karjalaista ja syönyt itseni täyteen erilaisia herkkuja.

P7128918

- viettänyt ihan absurdin juhannuksen Himoksella junttimeiningeissä.

- viettänyt toisen ihan yhtä absurdin mökkiviikonlopun yli kolmenkymmenen hengen voimin Uudessakaupungissa ja muun muassa kellunut veneessä keskellä merta Rajavartiolaitoksen hinattavana.

P1018986

P1018968
- viettänyt myös niitä rauhallisia ja akkua lataavia hetkiä niin telttaretkellä Seitsemisen kansallispuistossa kuin täydellisellä tyttöjen mökkireissulla Ristiinassa.

- fiilistellyt kesähesaa. Käynyt Suomenlinnassa, Lammassaaressa, istunut puistoissa, kävellyt Eiranrannassa, ajellut pyörällä hiljaisilla öisillä kaduilla, syönyt irtojäätelöä ja herneitä, fiilistellyt Mattolaiturin maanantaileffoja ja testaillut uusia ravintoloita ja kahviloita.

P8010143

P7250523
- istunut iltaa herkkujen äärellä sekä meidän lukioaikaisen porukan vuotuisissa grillibileissä, että piiiiitkän pöydän ääressä Illallinen taivaan alla -tapahtumassa, joka järkättiin kavereidemme tunnelmallisella sisäpihalla. Istunut hämärtyvissä illoissa, katsellut vaivihkaa ympärilleni ja miettinyt mistä nuo kaikki upeat olennot ovat tupsahtaneet elämääni.

P1018978

P7128928

- nauranut räkä poskella ja itkenyt räkä poskella. Tuntenut pakahduttavaa iloa ja onnea, suurta turhautumista, haikeutta, syyllisyyttä ja ahdistusta.

- viettänyt for sure elämäni kesän, josta jää niin paljon muisteltavaa sinne kuuluisaan kiikkustuoliin.

P8020380

P8020327
Nyt on aika jättää kesän seikkailut taakse ja suunnata kohti uusia seikkailuja Tukholmassa. Lähtö on myöhemmin tänään, en ole vielä pakannut kunnolla laukkuja, enkä muutenkaan ole vielä yhtään valmis tähän, mutta menen silti. Mieli avoinna, sydän avoinna. Kuullaan Tukholman päästä...

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Huikeaa reissua! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan aktiivinen kesä sulla ollut! Varmasti koet Tukholmassa upeita seikkailuja myös, onnea ja iloa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä joo tullut tehtyä vaikka ja mitä! :D Toivotaan, kiitos paljon Elina<3 Ja kiva kun laitoit kommenttia :)

   Poista