2. elokuuta 2016

mökkirehab

Kirjoittelen juuri nyt tätä juttua mökkilaiturilta. Kyllä, onnistuin kuin onnistuinkin löytämään mökin jonne paeta kesän menoja. Tultiin kolmeksi päiväksi rauhoittumaan toisen kämppikseni perheen mökille. Me viisi tyttöä, neljä kassillista ruokaa, ilman sen kummempia suunnitelmia. Tarviiko edes sanoa, että ihanaa. Olla vaan. Nukkua siskonpedissä, syödä uusia perunoita, savukalaa ja muurinpohjalettuja. Paistaa vaahtokarkkeja ja ottaa omalla biitsillä aurinkoa. Saunoa ja käydä nakkena iltauinnilla. Miettiä elämää ja juttuja.

P8010151

P8010147
Oon miettinyt paljon esimerkiksi hetkiä. Tiedättekö sellaiset hetket, joista tietää jo heti että niitä tulee kaipaamaan myöhemmin vielä monta kertaa. Sellaiset hetket ovat yleensä niitä kaikkein pienimpiä ja tapahtuvat usein sattumalta, ei suunniteltuna. Kun tuollaisia hetkiä osuu kohdalle, tekisi mieli vaan kiljua, että helvetti elämä on parasta, tai sitten olla ihan kokonaan hiljaa, koska sanoja ei vaan ole.

P1018961


P8010137
Mun kesään on mahtunut tuollaisia hetkiä niin paljon. Mun piti tulla välillä kirjoittelemaan niistä tännekin, koska mun kaveritkin alkoivat jo nillittämään mulle, etten ole päivittänyt blogia ihan liian pitkään aikaan. Sorry dudes. Oon vain elänyt kesää ja noita hetkiä, joita ajattelee jälkeenpäin ja miettii, että onneksi menin ja tein.

P1018992
Elämä ja kesä on siinä kun lähtee extempore telttaretkelle keskelle metsää ja jättää puhelimen pois. Tai siinä kun juhlii aamuviiteen, vaikka seuraavana päivänä olisi velvollisuuksia, kyllä nuorena jaksaa vielä. Elämä on myös siinä kun keksii jonkun hyvän idean ja kertoo siitä kavereille ja ne innostuu heti yhtä lapsenomaisesti kuin säkin. Elämää on se, kun paatti jää keskelle merta koska bensa loppuu ja Rajavartiolaitos joutuu tulla hinaamaan maihin. Onneksi oli jäätelöä ja bisseä. Elämää on myös se, kun duunireissulla majoituspaikasta löytyykin yllätyksenä palju ja auton pysähdyttyä pihaan kaikki juoksevat kiljuen sen luokse ja päätetään pitää illalla paljubileet.

P8010127

P8010152
Mitä enemmän elän, sitä enemmän janoan elämää. Yllätyksellisyyttä, seikkailuita ja ympärille ihmisiä, jotka tekevät asioita ja ovat uteliaita. Sellaisia, jotka innostuvat helposti, nauravat usein ja ottavat elämästä kaiken irti. Eivät joka kerta mene kotiin, vaikka pitäisi ja olisi niitä velvollisuuksia siellä hoidettavana ja aamulla alkaa työtkin taas kahdeksalta ja ja.. Joo joo.

P1018988


P1018936
Mulle sanottiin tässä pari viikkoa sitten, että muista että toi sun elämä tulee jossain vaiheessa muuttumaan. Että sitten kun sun opiskelut loppuu ja meet siihen oravanpyörään, niin sä et pysty noin vain lähtemään reissun päälle jos siltä tuntuu. Ja että sitten toi hauskanpito loppuu. Pelkään kuollakseni sitä, että niin kävisi. Mä en halua tulla sellaiseksi ihmiseksi. Haluan päivieni loppuun asti olla utelias, pitää hauskaa ja lähteä reissun päälle. Mennä pois siltä omalta mukavuusalueelta, pois siitä omasta kuplasta, nauttia elämästä. Vaikkakin sitten se olisi vaikeampaa sieltä oravanpyörästä, niin aion sen tehdä. Tai ehkä se perinteinen oravanpyörä ei edes ole se mun juttu.

P8010119

P1018952

Ollaan täällä onneksi vielä huomiseen. Sori et ollaan laitettu some tukkoon mökkikuvia. Mut parasta kun on kerrankin aikaa valokuvailla ja jopa siirtää ne kuvat koneelle ja tänne blogiinkin saakka. Mut nyt moikka, meen rentoutumaan lisää!

2 kommenttia:

 1. Ihanan rauhallinen fiilis, pieni breikki tuli varmaan tarpeeseen. :)

  Oravanpyörä on mun mielestä osittain tietonen valinta ja osittain kiinni omasta asenteesta. Haluisin uskoa, että olis mahdollista elää sellasta elämää ja olla sellasessa työssä ettei se tuntuis pelkältä suorittamiselta ja nimenomaan siltä oravanpyörältä. Toisaalta eihän elämä pelkkää lomaakaan voi olla, mutta jos ymmärrät mitä tarkotan? Omilla valinnoilla ja päätöksillä voi kuitenkin aika paljon vaikuttaa nimenomaan just siihen omaan elämään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli, ehdottomasti! :) Ja joo, oon samaa mieltä. Mäkin haluan uskoa, että on mahdollista tehdä tulevaisuudessa täyspäiväisesti töitä ilman, että se tuntuu suorittamiselta. Täytyy valita sellainen työ, johon on joka aamu kiva mennä ja jonka tekemiseen on intohimoa :) Sitä kohti oon pyrkinyt jo pidempään, enkä halua vain tyytyä johonkin työhön. Mutta ainahan sitä on sitten vähän vähemmän "vapaa", kun on töissä säännöllisesti. Siihen asti siis nautitaan tästä vapaudesta :)

   Poista