29. elokuuta 2016

viljapelloilta tukholmaan

Ensimmäiset terkut, ei viljapellolta, vaan Tukholmasta, mutta kuvituksena vielä yhdet kesäiset asukuvat meidän mökkireissulta. Throwback-hommia siis kuvien osalta, oikeesti oon asunut nyt viikon Tukholmassa, ihan kreisiä. Kuvat sopii tosin sinänsä teemaan, että koko viikon Tukholmaa ovat hellineet sellaiset kesäilmat, että ainakin tämän meidän kuvissa näkyvän mökkireissun säät jäivät ihan kakkoseksi näille helleasteille. Ja siis mitään hellevaatteitahan en mukaani pakannut, että.. Yhdellä hameella mennään, toivottavasti pian viilenee! :'D

P8020483
Sään lisäksi Tukholma on näyttänyt muutenkin ensimmäisen viikkonsa aikana parastaan ja me ollaan nautittu täysin siemauksin. Varsinainen koulu mulla alkaa vasta tämän viikon lopulla, joten aikaa on jäänyt kaikelle muulle enemmän kuin hyvin. Ollaan ihmetelty Tukholmaa niin omatoimisesti kävellen kuin turistibussin kyydistäkin, ollaan fikailtu moneen kertaa, ollaan testattu Tukholman yöelämä, ollaan syöty köttbullareita IKEAssa ja ollaan kiivetty korkealle Tukholman ylle piknikille. Mä oon myös kerennyt testaamaan itsekseni uuden lähisalin, lähimmän ruokakaupan ja sen, miten yliopistolle pääsee parhaiten. Oon mennyt väärään metroon sata kertaa ja kanan suuntavaiston omistavana joudun edelleen tarkistamaan sata kertaa päivässä sekä metrokartan, että tavallisen kartan, sillä en koskaan tiedä missä oon. Silti kaikki tää uusi tuntuu pelkästään kutkuttavalta ja kivalta, välillä on aika virkistävää olla ihan hukassa. Arki alkaa varmasti pian muotoutumaan, enkä malta odottaa mitä kaikkea seuraavat kuukaudet tuovat mukanaan!

P8020514

P8020512
Ensimmäiset ajatukset Tukholmasta ja tukholmalaisista ovat seuraavanlaisia: härregud täällä vaan osataan. Kaikki. En enää yhtään ihmettele tätä IKEA, Spotify, Acne ja H&M -meininkiä, ruotsalaiset osaavat hitto vie brändätä itsensä kaikin tavoin. Se tehdään kuitenkin pilke silmäkulmassa, samalla vähän itselle nauraen. Lisäksi kaikki näyttävät jotenkin niin fresheiltä ja hyvinvoivilta. Huolettomalla tavalla tyylikkäiltä (huolettomalla, vaikka olalla keikkuukin Chanelit ja Célinet). Kivoja kahviloita ja ravintoloita on joka nurkalla. Jengi on kohteliasta ja hymyilee. Huikkaa ursäkta, vaikka vain hipaisisivat sua vahingossa ohi mennessään. Joo ja noh niin, onhan nuo vastakkaisen sukupuolen edustajat täällä ihan ilo silmälle myös, hyvin monet.. 

P8020456

P8020523

P8020508
Mutta se siitä Ruotsin hehkuttamisesta, varmaan tuun vielä täältä pilvilinnoistani hyvin nopeasti alas, mutta ennen kuin se tapahtuu, aion leijua pää sopivasti yläilmoissa. Kaikkea kivaa ja jännää on luvassa, joten syksyn tulokaan ei yhtään haittaa. Reissuja suunnitellaan ja lentoja buukkaillaan. Saan itse asiassa ensimmäisen vieraan tänne jo tänään, kun ihana Hanna ilmoitti, että on maisemissa ja kaipailee seuraa. Joten, tänään suuntana Södermalmin pikku putiikit ja kahvilat.

Näiden viimeisten kesäkuvien myötä toivottelen kesälle heipat ja jatkan innolla kohti syksyä. Seuraavaksi vuorossa onkin syysvaatehaaveiluja, Tukholma on saanut mut sekaisin syysmuodista!

P8020468

shortsit vintage levi's, paita h&m

P8020521

kuvat: Essi / Essie's

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti