27. syyskuuta 2016

unelmakoti & alekoodi ellokselle

Blogini Interior-kategoria ei olekaan saanut piiiitkiin aikoihin täytettä, sillä en ole asunut omassa kodissani viimeiseen puoleen vuoteen, vaan elämäni on ollut lähinnä matkalaukuissa ja IKEA-kasseissa. Pakko myöntää, että matkalaukkuelämä alkaa hiljalleen vähän tuntua.. Omaa kotia, omia tavaroita ja sitä, että kaikki tarvittava oikeasti löytyy siitä ihan vierestä, on jo aika kova ikävä. Siispä, kun vihdoin ensi vuoden puolella pääsen taas omaan kotiini, aion nauttia siitä täysillä. Kovin kauaa tuota autuutta ei tosin tule kestämään, sillä kerkeän todennäköisesti asumaan kotonani vain muutaman kuukauden, ennen kuin tavarat täytyy taas pakata ja muuttaa kesäksi Helsinkiin.

Olen muuttanut viimeisen kolmen vuoden aikana seitsemän kertaa. En nyt sillä tavalla ihan kokonaan, mutta seitsemän kertaa tavaroitani on raahattu noissa sinisissä säkeissä edes takaisin Tampereen, Helsingin ja nyt Tukholman väliä tässä kolmen vuoden aikana. Isäni alkaa olla jo hieman kyllästynyt tähän jokasyksyiseen ja -keväiseen puheluun, jossa tiedustelen, milloin hän pystyisi tulla auttamaan mua pakettiauton kanssa. On varmaan sanomattakin selvää, että tietyllä tavalla odotan todella paljon sitä päivää, kun saan opinnot siihen pisteeseen, että asettuminen pysyvämmin yhdelle paikkakunnalle tulee mahdolliseksi..

Odotan myös sitä päivää, kun tiedän asettuvani kotiin, joka on edes vähän pysyvämpi. Sellainen, että siellä tulee asumaan vaikkakin edes seuraavat kaksi vuotta. Että voisi sisustaa ja laittaa sitä, koska se kannattaa, koska seuraava muutto ei ole jo ihan nurkan takana. Vaikka rakastan kotiani Tampereella ja olen yrittänyt tehdä siitä mahdollisimman kivan, muuttaisin siellä paljonkin, jos se vain olisi järkevää. Kokosinkin inspiskollaaseihin juttuja, joista haaveilen omaan, pysyvämpään kotiini..

deco2


Jos olisi mahdollista päättää, niin kodissani olisi tietysti vaaleat seinät, paksut katto- ja jalkalistat, sekä vaalea lautalattia tai kalanruotoparketti. Tällaiselle tyhjälle kanvakselle olisi helppo lähteä luomaan kotia. Omassa unelmasisustuksessani yhdistyy vanha ja uusi, moderni ja antiikki. Olohuoneesta löytyisi muhkea löhösohva ja makuuhuoneesta iso, kutsuva sänky. Sängyssä ei tarvitsisi välttämättä olla mitään jäykkää petausta, mutta se tulisi ehdottomasti olla täynnä tyynyjä. Yöpöydät saisivat olla vaikka eripariakin, sängyn päädystä voisi löytyä joku rahi..

Yksittäisiä asioita, joita ainakin ehdottomasti haluan tulevaisuudessa kotiini, ovat tuollainen antiikkinen kattokruunu, vanha lipasto kultaisilla vetimillä (olen alkanut haaveilemaan mustasta yksilöstä puunvärisen sijaan!) sekä mustat wieniläistuolit.

deco1Keittiön ja kylpyhuoneen värimaailma saisi olla sama kuin muuallakin kodissa. Valkoista ja vaaleaa ripauksella mustia yksityiskohtia. Keittiöön haluaisin ehkä vähän marmoria, sekä kultaa somisteeksi. Haaveilen isosta astiakaapista, jossa olisi paljon erilaisia astioita, jotka kuitenkin kaikki sopisivat yhteen toistensa kanssa. Kodin tekstiilit saisivat olla rentoja, puuvillaa ja pellavaa, ehkä hieman paksua silkkiä. Lattioille isot villamatot ja ikkunoihin hieman ylipitkät verhot. Paljon kynttilöitä ja kohdevaloja, en voi sietää pelkkiä kattolamppuja, vaan kotiin pitää saada helposti tunnelmavalaistus.

Tällaisilla eväillä syntyisi oma unelmakotini.. Siihen saakka jatkan haaveilua ja nautin vielä seikkailumoodista, sekä siitä, ettei oikeastaan tiedä, missä on puolen vuoden päästä. Aika aikaansa kutakin.

Kaikki tämän postauksen tuotteet ovat peräisin Ellokselta, jossa on kyllä ihan mieletön valikoima ihania sisustusjuttuja! Heillä on meneillään kampanja, jossa tilauksen kalleimmasta tuotteesta saa -40% alennuksen (koskee uusia tilauksia ja huonekalut, elektroniikka tai alennustuotteet eivät kuulu alennuksen piiriin). Koodi 340502 on voimassa 20.10.2016 saakka ja sen voi käyttää kerran! postaus sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin tuon kaipuun pysyvästä kodista. Täällä on vähän sama juttu, sillä tiedän, että tämä nykyinen koti ei ole lopullinen. Muutenkin tässä viime vuosien aikana on tullut muutettua Suomesta Etelä-Ranskaan, sieltä Pariisin, Pariisista taas Suomeen ja sitten vielä tänne Orléansiin. Kamaa on sinä aikana ollut niin omilla vanhemmillani Suomessa, kuin poikaystäväni lapsuuden kodissa täällä Ranskassa. Onneksi nyt kaikki nyssykät on saman katon alla, mutta itselläni on sellainen fiilis, että kohta se on menoa taas :D Saa nähdä milloin sitä sitten oikeasti "asettuu" johonkin. Ehkä vasta sitten kun lapset tulee kuvioihin?

  Tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommenttia - ja totta, sielläkin päässä on muutettu useampaan kertaan.. Ei se muuttaminen ole kyllä ikinä helppoa, mutta ulkomaille/sieltä pois muuttaminen vieläkin vaikeampaa :/ Vaikka on ollut kiva huomata, ettei sillä tavalla tarvitse suurta määrää materiaa ympärilleen, niin silti välillä ärsyttää, että joku juttu mitä tarvitsisi, on jossain muutolaatikoiden seassa. Haha jep, kai sitä joskus rauhoittuu ja asettuu aloilleen? :'D Siihen asti, nautitaan tästä että saa asua ulkomailla ja kokea uusia juttuja! :)

   Poista
 2. Oi ottaisin kaiken meillekin, ihan samanlainen sisustusmaku. Tiedän miltä tuntuu tuo evakkovaihe, täällä ollut se ihan sama eri puolilla maailmaa eri aikaan elettynä hetkiä, ja se oli järjettömän raivostuttavaa. Yhteen aikaan meidän telkkari oli langon ladossa ja sänky anoppilassa, kaikki vaatteet jätesäkeissä lapsuudenkodissa ja yksi matkalaukullinen mukana. Mutta sitten sitä tosiaan nauttii omasta kodista sen jälkeen! :) Ja ne muut muistot siltä ajalta on tietysti ihania kuten sulla ne kokemukset nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Hahah kuulostaa niin tutulta, "ööö missähän mun blenderi on, entä se verotukseen tarvittava yksi lappunen, tai ne tuulihousut, mitkä tarvisin nyt tänne Ruotsiin??!".. Hmm :D Mutta, väliaikaista tämä ja tuulihousuja saa aina uusia ja sitten kun mulla on se psyvämpi kotiin niin varmaan muistelen lämmöllä näitä seikkailuvuosia, ihan niiin kuin sanoit :) Kiitos kommentista Eve!<3

   Poista