28. toukokuuta 2017

kuulumisia ja uusi matto

Hello! Miten teillä menee?! Kesä on tullut, vihdoin, vaikka ei ehkä kaksi viikkoa sitten olisi lumisateen keskellä osannut olettaa. Mä oon kerennyt tekemään jo vaikka mitä kesäjuttuja, eikä vielä edes ole kesäkuu! Ekat puistopiknikit on jo nautittu, terassien penkkejä on keritty kuluttaa jo muutamaan otteeseen (kesä alkaa aina Groteskin terdeltä ja sekin on jo korkattu!) ja oon viilettänyt ulkona jo hameessa ja paljaissa säärissä. Lisäksi menopeli on vaihtunut polkupyörään ja oon kerennyt käymään uimassa Allas Sea Poolilla. Vaikka viimeksi kyseessä oli eräät kuvaukset, ennustan paikasta yhtä lempispottia kesälle! Jos ette ole käyneet vielä uudistetulla Altaalla, ottakaa se kesän to do -listalle, iso patio aurinkotuoleineen tulee varmasti olemaan huikea paikka helteisinä kesäpäivinä.

Eilen käytiin Teurastamolla tanssimassa Beyoncé-bileissä ja yöllä keskustassa kävellessä tuntui ihan kesäyöltä. Sisällä kuplii sellainen hassu ilo, koko kesä ja kaikki sen seikkailut on vasta edessä, ollaan saatu niistä ihan vasta esimakua.

P5137406
Mun harkkaa on jäljellä enää kuukausi. Sen jälkeen (tai oikeastaan jo vähän ennen sitäkin) saankin palata loppukesäksi mun toisen työn pariin. Pyöräilin tässä yhtenä päivänä musiikit korvilla jonnekin ja mietin, kuinka onnekas oonkaan, että mulla on tällä hetkellä kaksi työtä, joita kumpaakin rakastan ja joista saan kiksejä joka päivä. Vaikka on ollut haastavaa ja opettavaista olla oman alan duunissa alkuvuosi, en malta myöskään odottaa, että saan vaihtaa kesän ajaksi ihan toisenlaisiin hommiin ja päästä taas tekemään ihan eri tavalla myös fyysistä työtä.

Vaikka ensin on vuorossa ihana kesä, syksynkin kuviot alkavat olla aika lailla selvillä ja näillä näkymin en enää ole muuttamassa Tampereelle. Suunnitelmissa olisi tehdä loput maisteriin vaadittavat kurssit etänä, reissaten välillä Helsingin ja Tampereen välillä. Tästä tulee varmasti rankkaakin toisinaan, mutta uskon sen olevan sen arvoista ja on niin helpottavaa, että saan jäädä Helsinkiin. Helsinkiin jääminen tarkoittaa muuten myös sitä, että tämä vain väliaikaiseksi tarkoitettu kämppä tulee jatkossa olemaan paljon enemmänkin, vaikka se tuntuu nytkin jo kodilta. Meidän kämppiselämä Even kanssa siis tulee jatkumaan! Nyt kun tietää, että tulee asumaan täällä vähän pidempäänkin, tekisi mieli alkaa sisustaa ihan kunnolla, hehe..

P5137408
Sisustuksesta puheenollen, halusin näyttää teille yhden uuden asian huoneessani, nimittäin maton, jonka sain yhteistyönä Sukhimatoilta. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Sukhimatot myy laadukkaita käsintehtyjä mattoja muun muassa Marokosta, Intiasta ja Nepalista. Jokainen matto valmistetaan vasta kun se on tilattu, joten jokainen voi räätälöidä itselleen juuri sellaisen maton kuin haluaa. Kun tilaa maton Sukhimatoilta, tietää, että työntekijää on kohdeltu hyvin ja hän on saanut työstään asianmukaisen palkan. Maton mukana tuli myös pieni tervehdys Rahmalta, joka oli valmistanut mattoni, se oli mun mielestä kiva persoonallinen lisä tilaukseen.

Itse valitsin monien kivojen mallien joukosta perinteisen marokkolaisen Beni Ouarain -paimentolaismaton. Matto on 100% villaa ja todella paksusti kudottu. Maton päälle on ihana laskea jalat aamuisin ja se on laadukkaan oloinen.

P5137400
Uuden maton lisäksi toin hetki sitten Tampereelta hieman muitakin tekstiilejä Helsinkiin. Nyt tekisi mieli mennä ostelemaan vaikka mitä tyynyjä ja säilytyslaatikoita omaan huoneeseen. En siis malta odottaa, että saan syksyllä loputkin tavarani Tampereen kodistani, siellä on paljon kaikkea, mitä mulla on hirveä ikävä! :D 

P5137394
Kuulumisista muuten vielä sen verran, että tein pari päivää sitten jotain kreisiä ja varasin todella extempore lennot Ausseihin, kun löytyi niin hyvä lentodiili. Pääsen kuin pääsenkin siis moikkaamaan Ellua, joka on asustellut siellä jo melkein puoli vuotta. Kaksi vuotta sitten vietin joulun rinkka selässä Balilla, tänä vuonna joulu tullaan viettämään hippipakussa Ausseja kierrellen. Oon reissussa melkein kuukauden ja meillä on jo vaikka mitä huikeita suunnitelmia, en malta odottaa! Menomatkalla taktikoin hieman ja vietän melkein vuorokauden Pekingissä, joten kaikki tipsit sekä Ausseihin että Pekingiin ovat enemmän kuin tervetulleita, vaikka itse reissuun onkin vielä puoli vuotta aikaa.

P5137402
Nyt mä lähden ulos nauttimaan auringosta, kivaa sunnuntaita teillekin!

4 kommenttia:

 1. Tuo lattia on niin kaunis! Ja toki matto sopii siihen upeasti, mutta kyllä näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin, ne ovat ihana pari yhdessä! :)

   Poista
 2. Hei upea matto, onkin tsekattava tuo paikka :) Aa ihanaa tollaiset pitkät reissut! Aussit odottaa meitäkin eka kertaa elokuussa, en malta odottaa! Mutta Peking - yksi parhaista kaupungeista, apua mitä siellä vuorokaudessa tekisi! Mene ainakin Taivaallisen rauhan aukiolle miettimään että miten hitossa sitä voinkaan olla juuri nyt täällä, ja mene jonon jatkoksi. Jono päättyy Mao Tse Tungiin lasiarkussa (kyllä, se oikea ruumis itse), yksi älyttömimpiä kokemuksia ikinä. Voit jatkaa myös Kiellettyyn kaupunkiin, mutta älä vietä siellä liikaa aikaa. Kävele vaan läpi. Jos satut törmäämään yunnanilaiseen ravintolaan In & Out, mene sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaa ehdottomasti, voin antaa lämpimät suosittelut! Ainoa miinus oli pitkä toimitusaika, mutta jos matto valmistetaan varta vasten mulle, voin sen kyllä kestää.. Eikä, meette kans Ausseihin!!<3 Voin sit lukea kaikki vinkit sulta ennen omaa reissua. Ja hei jes, kysyn sit lisää sulta Pekingiin vinkkejä lähempänä! ;) Ihan mieletöntä mennä sinne edes piipahtamaan..

   Poista